Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul Sportiv a realizat, în exclusivitate, primul interviu cu Vasile Niţă, directorul interimar al Sport Club Municipal Gloria Buzău, la fix şase luni de la înfiinţarea celei mai importante structurii sportive din judeţ. Şeful buzoienilor este entuziasmat de rezultatele obţinute în doar jumătate de an, în condiţii nu tocmai propice performanţei. Niţă s-a arătat recunoscător autorităţilor locale pentru suportul oferit, la fel şi suporterilor buzoieni care au încurajat permanent sportivii şi echipele clubului buzoian şi mai important, are încredere că anul 2018 va reprezenta o pantă ascendentă pentru SCM Gloria Buzău.

Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău:“Rezultate mai mult decât mulţumitoare, în condiţii precare”

Fără un sediu pe măsura activităţii clubului, cu o mână de oameni care reprezintă aparatul administrativ şi sub presiunea constantă a timpului şi suporterilor buzoieni, şeful grupării din Crâng s-a declarat mulţumit de activitatea din primele şase luni.

“Rezultatele sunt mai mult decât mulţumitoare. În condiţiile date, am depăşit orice aşteptare. Nimeni nu ar fi crezut că vom fi pe primul loc, atât la fotbal, cât şi la handbal. La rugby, chiar dacă am pierdut două jocuri, suntem în primele patru clasate, ocupând momentan poziţia secundă” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău.

Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău:“Ne-am dorit să aducem buzoieni, iar Ovidiu Ionescu este un simbol nu doar al Buzăului, ci al sportului românesc”

Una din cele mai importante mutări a Sport Club Municipal l-a reprezentat transferul tenismenului Ovidiu Ionescu, unul dintre cei mai titraţi sportivi români. Originar din Buzău, Ovidiu a fost în repetate rânduri declarat “cel mai bun sportiv al judeţului Buzău”, iar palmaresul său, atât naţional, cât şi internaţional este de invidiat. Buzoianul a reprezentat România la toate categoriile de vârstă şi competiţie, iar în acest moment ocupă locul patru în clasamentul naţional (clasamentul FR Tenis de Masă, ianuarie 2018) şi poziţia 77 în cel internaţional (clasamentul ITTF – Federaţia Internaţională de Tenis de Masă, ianuarie 2018).

“Ne-am dorit foarte mult să aducem la club buzoieni. Cei mai buni, de peste tot. Aşa a fost şi cu Ovidiu Ionescu, o emblemă a sportului buzoian. Dorinţa a fost a sa şi am optat pentru realizarea transferului său. La handbal, am pornit la drum cu câteva jucătoare, am reuşit să aducem în ultimul moment câteva handbaliste pentru un lot de start. La rugby, nu am reuşit acest lucru. L-am adus doar pe Baraulea, căpitanul formaţiei Dinamo. În această iarnă, ne-am mişcat rapid, atât la handbal, cu trei jucătoare din Liga Naţională, cât şi la rugby, unde vom avea jucători de mare valoare, rugbişti cu experienţă internaţională” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău.

Alina Ene, primul sportiv al SCM Gloria Buzău convocat la loturile reprezentative

Alina Ene a fost primul sportiv al clubului buzoian chemat să intoneze imnul României. Sportiva din Buzău a bifat o serie de rezultate extraordinare, care “au propulsat-o” în rândurile echipei naţionale, într-o ramură sportivă consacrată la Buzău. Au urmat rugbiştii antrenaţi de Costică Merşoiu şi cât de curând tenismenul Ovidiu Ionescu şi fraţii gimnaşti Burtanete.

“În doar şase luni, am dat ceva sportivi către loturile naţionale. În primul rând, Alina Ene, de la secţia de modelism, primul sportiv al SCM Gloria Buzău convocat la acţiunile echipei naţionale. Au urmat jucători de la rugby, pe care îi avem la tineret şi rugby în 7 şi să nu uităm de Ovidiu Ionescu, unul dintre cei mai buni tenismeni din ţară la ora actuală. Acestora li se vor alătura în curând fraţii Burtanete, de la gimnastică, o secţie care va intra în SCM la sfârşitul acestei luni” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău

Gimnastica, a opta secţie din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău

Consilierii locali buzoieni vor avea pe masă astăzi aprobarea proiectului de hotărâre prin care gimnastica să devină a opta secţie în cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău. Mutarea vizează legitimarea a doi sportivi de mare perspectivă. Este vorba despre fraţii buzoieni Gabriel şi Robert Burtanete.

“Deocamdată aşteptăm ca pe 29 ianuarie (n.r. şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău) să fie aprobat acest lucru. Sper ca cei din Consiliul Local să înţeleagă că avem mare nevoie de aceşti sportivi, care sunt de mare perspectivă şi mai important sunt buzoieni. Costurile nu vor fi foarte mari pentru că cei doi vor fi în majoritatea timpului plecaţi în cadrul acţiunilor loturilor naţionale” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău.

Vasile Niţă: “Fotbalul trebuie neapărat sa promoveze în Liga a III-a. Handbalul şi rugby, în prima ligă!”

Oficialul buzoian a vorbit despre aşteptările pe care le are din punct de vedere sportiv în anul care tocmai a început.

“Avem cinci jucători foarte buni care au venit deja la SCM Gloria Buzău. Fotbalul trebuie neapărat să promoveze în Liga a III-a. Rugby-ul trebuie să încheie stagiunea pe primul loc, la fel ca handbalul. În funcţie de posibilităţile financiare, care sunt promiţătoare datorită municipalităţii şi sponsorilor care se vor alătura, trebuie să ne menţinem în Super-Ligă (n.r. primul eşalon e rugby din ţară) şi Liga Naţională (n.r. prima ligă de handbal feminin). Menţinerea este obiectivul în primul an. După ce ne stabilizăm, vom forţa şi alte performanţe. Poate ceva, trofee, de la cele mai mici, la cele mai mari. Trebuie să ne mobilizăm exemplar, pentru că mai sunt activităţi destul de mult. Încă avem probleme de spaţiu, nu avem încă un sediu încăpător, pentru că nu putem lucra în aceste condiţii. Suntem opt secţii deja, plus personalul administrativ şi să stăm toţi într-un birou de şase ori şase metri nu se poate. Sper ca Primăria şi Consililul Local să ne aprobe darea în folosinţă a unor spaţii pentru a ne desfăşura activitatea aşa cum trebuie, pentru că nu vom face Buzăul de râs” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău.

Vasile Niţă: “Sunt mulţumit de colaborarea pe care o am cu toţi cei din club. Am făcut o familie foarte frumoasă la SCM Gloria Buzău!”

Analizând primele şase luni de activitate, Vasile Niţă, directorul interimar al buzoienilor s-a declarat mulţumit de maniera în care decurg relaţiile interumane din cadrul clubului buzoian.

“Am făcut o familie foarte frumoasă la SCM Gloria Buzău şi-mi doresc foarte mult ca toţi cei care suntem implicaţi, de la sportivi, la antrenori şi şefi de secţie, să înţelegem că scopul nostru comun este de a face performanţă. Sunt foarte mulţumit de colaborarea pe care o am cu toţi cei din club, mai ales cu şefii de secţie. Sunt şi şefi de secţie care şi-ar dori mai mult financiar, însă momentan trebuie să ţinem măsura şi încercăm uşor uşor să le satisfacem toate doleanţele, pentru a avea condiţii optime de pregătire. Rezultatele foarte bune vin ca urmare a pregătirii şi a infrastructurii foarte bune” – Vasile Niţă, director interimar SCM Gloria Buzău.

În prezent, secţia de handbal domină autoritar Divizia A, acolo unde are prima şansă la promovarea directă în Liga Florilor (n.r. prima ligă din ţară). Handbalistele au acumulat 51 de puncte, având nouă puncte avans faţă de ocupanta poziţiei secunde, după ce au înregistrat 17 victorii din tot atâtea posibile. Echipa de rugby, condusă de Costică Merşoiu se află pe treapta a doua a podiumului Diviziei A. Rugbiştii au strâns 25 de punct, sunt la cinci distanţă de lider şi cu avans de un punct faţă de locul trei. Pentru jucătorii lui Merşoiu va urma un retur “încins”, iar obiectivul formaţiei buzoiene este clasarea pe una din primele patru poziţii pentru calificarea în faza următoare a competiţiei interne. Secţia “fotbal” ocupă primul loc la nivel de seniori în Liga a IV-a de Buzău. Fotbaliştii buzoieni au beneficiat de condiţii foarte bune de pregătire şi cantonamente înaintea celor mai importante jocuri din prima ligă buzoiană. În pauza competiţională de iarnă au fost aduşi o serie de jucători importanţi care să contribuie la promovarea în Liga a III-a a formaţiei pregătite de Vasile Tudose. SCM Gloria Buzău este lider în Liga a IV-a, cu 39 de puncte din 15 meciuri în care au bifat 12 victorii şi au înregistrat trei remize. Următoarea clasată, CS Voinţa Lanuri are 37 de puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului trei, TEAM Săgeata.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.