Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Echipa de fotbal din cadrul SCM Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile, zilele trecute disputând primele jocuri de verificare în compania unor adversari din judeţ. Potrivit site-ului oficial al buzoienilor, sâmbătă, fotbaliştii din Crâng au învins în deplasare, cu 3 la 1, Diadema Gherăseni (penultima clasată din Liga a IV-a), în timp ce duminică s-au impus la doar un gol diferenţă, scor 2 la 1 în faţa celor de la Unirea Mărăcineni (locul 8, în seria a II-a din Liga a V-a).

În meciul de la Gherăseni, golurile buzoienilor au fost marcate de Cristi Muşat, în minutele 23, respectiv 38 şi Daniel Chirilă, în minutul 54. Partida de sâmbătă a reprezentat primul meci în tricoul grupării din Crâng pentru Dragoş Ceauşel şi Costin Puşcă, cele mai importante mutări ale secţie conduse de George Timiş în această iarnă. În duelul cu a cincea divizionară, Unirea Mărăcineni (n.r. scor 2 la 1) au marcat Mihăescu şi Şerbănoiu.

Timiş, înapoi în „iarbă”

Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de fotbal din judeţul Buzău nu s-a rezumat doar la şefia secţiei de fotbal. George Timiş se antrenează cu jucătorii de la SCM Gloria Buzău şi conduce şedinţele de pregătire ale buzoienillor. Faptul că Timiş a ales să-şi folosească cunoştiinţele fotbalistice şi la nivelul gazonului nu poate fi decât un câştig pentru gruparea buzoiană, care-l are ca antrenor principal pe fostul jucător al FC Gloria Buzău, Vasile Tudose.

Ceauşel şi Puşcă, cei mai cunoscuţi jucători aduşi în Crâng

Dragoş Ceauşel şi Costin Puşcă sunt doar doi dintre jucători care vor îmbrăca tricoul SCM Gloria Buzău din această iarnă. Ambele transferuri reprezintă un plus de valoare pe care conducerea buzoienilor şi l-a asigurat în această pauză competiţională. Ceauşel evoluează ca fundaş central, are 29 de ani şi până să ajungă în Crâng a apărat culorile clubului Olimpia Râmnicu Sărat, în timp ce „veteranul” Costin Puşcă nu mai are nevoie de nici o prezentare. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani joacă la mijlocul terenului, vine de la Metalul Buzău (locul 4 în Liga a III-a) şi a bifat majoritatea echipelor din Buzău, iar experienţa sa în ligile superioare depăşeşte cumulat tot lotul de jucători al buzoienilor. Alături de aceştia, au mai sosit în Crâng Daniel Chirilă de la Agricola Borcea (locul 12 în Liga a III-a) şi Gabriel Mihăescu (Locomotiva Buzău, locul 5 în Liga a IV-a).

SCM Gloria Buzău s-a despărţit de unul dintre cei mai marcatori

La capitolul plecări, gruparea din Crâng a ales să se despartă în această iarnă de Baciu, Modruz, Şolcănea, Dumitru şi Movileanu se arată pe site-ul oficial al buzoienilor. Dacă despărţirile de Dumitru, Movileanu şi Modruz erau iminente, plecările lui Baciu şi Şolcănea sunt cel puţin surprinzătoare, având în vedere că Baciu este unul dintre jucătorii tineri, de perspectivă ai judeţului, un fotbalist care a confirmat atât pe teren mare, cât şi la futsal, în cadrul formaţiei Fortius; iar Şolcănea era unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei, cu 16 reuşite în prima parte a campionatului, adică o medie de peste un gol per etapă. George Timiş, conducătorul secţiei de fotbal, ne-a oferit explicaţiile: „Șolcanea a plecat la muncă în Germania. Baciu a cerut să plece în liga a 4-a de Brașov. Amândoi sunt jucători foarte buni, dar au ales, deocamdată, alt drum. Le mulțumim tuturor pentru serviciile aduse echipei, le uram succes la noile echipe și ușa noastră rămâne deschisă mereu pentru toți” – George Timiş, şef de secţie SCM Gloria Buzău.

Meciuri de pregătire cu adversari slab cotaţi

Deşi au reuşit o serie de transferuri importante pentru o divizionară judeţeană, oficialii SCM Gloria Buzău nu au realizat tocmai cel mai reuşit program de pregătire în privinţa adversarilor. Buzoienii au decis să-şi măsoare puterile cu Diadema Gherăseni (penultima clasată din liga a IV-a) şi l-au continuat cu o echipă din al cincilea eşalon, Unirea Mărăcineni (locul opt, în L5).

„Eu zic că avem cel mai reușit program de pregătire. Pentru cunoscători, pentru oamenii de fotbal, un program ales de noi că ar fi cel mai indicat și cam făcut ca la carte! Există anumite reguli în fotbal pe care nu prea vrem să le încălcăm. O anumită etapizare a pregătirii este obligatorie. Vom întâlni și adversari puternici, dar toate la timpul lor. Experienţa ne-a învățat că toate lucrurile se întâmplă la timpul lor. Iar pregătirea am început-o de pe 3 ianuarie. Omogenizarea este cuvântul de ordine. La Mărăcineni, spre exemplu, am jucat doar cu jucători din Buzău” – George Timiş, şef de secţie SCM Gloria Buzău.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.