Soarta promovării va fi decisă în 90 de minute

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Fotbaliştii Gloriei Buzău la antrenament.
Fotbaliştii Gloriei Buzău la antrenament.

Ecuaţia promovării în liga secundă a divizionarei „C” Gloria Buzău s-a simplificat după derby-ul dintre Olimpia Râmnicu Sărat şi Viitorul ­Axintele, scor 0-1. Teoretic, buzoienilor nu le-a mai rămas decât o singură posibilitate: să câştige toate meciurile din retur, inclusiv derby-ul cu Viitorul Axintele de peste două săptămâni.
Ceea ce la prima vedere poate fi considerată o misiune imposibilă se poate îndeplini, cu condiţia ca trupa antrenată de Marian Roşu să se întoarcă cu toate cele trei puncte de la Axintele.

Vor să câştige acolo unde nu a făcut-o nimeni

În ciuda scenariului enun­ţat anterior, conducătorii grupă­rii din Crâng sunt încrezători în şansele pe care formaţia buzoiană le are pentru a accede în liga secundă, chiar dacă jocul decisiv nu se va disputa la Buzău. Dan Tulpan, ­preşe­dintele echipei buzoiene, a declarat că soarta fotbaliştilor pregătiţi de Roşu se va decide pe terenul liderului, pentru că şansele ca ialomiţenii să mai piardă trei puncte în returul campionatului cu altă formaţie sunt minine: „Mergem la Axin­tele, să ne câştigăm dreptul de a promova în liga secundă. Va fi o partidă foarte dificilă, cel mai probabil din toate punctele de vedere, arbitraj, agresivitate, suprafaţă de joc şi aşa mai departe. În ciuda acestor aspecte care ne sunt potrivnice, sunt convins că băieţii vor fi concentraţi pentru acest joc sută la sută şi nu ne vor dezamăgi”. În clasamentul meciurilor disputate pe teren propriu, ialomiţenii sunt lider autorizat după ce au obţinut maximum de puncte din jocurile de „acasă”. Totodată, formaţia din Axintele nu a primit decât un singur gol în cele şapte confruntări de pe teren propriu.

Totul sau nimic

Actualul lider din C2, Viitorul Axintele, s-ar putea mulţumi şi cu o remiză, având în vedere faptul că ialomiţenii au deja trei puncte peste Gloria Buzău, iar în cazul unei victorii peste două săptămâni, principala contracandidată a buzoienilor la promovarea în liga secundă şi-ar putea permite luxul de a mai pierde trei puncte până la finalul stagiunii şi tot ar fi sigură de prezenţa în liga secundă. Marian Roşu, tehnicianul Gloriei Buzău, este la fel de încrezător în capacităţile jucătorilor săi, ca şi preşedintele Tulpan: „Este o partidă foarte importantă pentru noi. Un duel de şase puncte, care în proporţii mari va decide cine merge în Liga a II-a. Noi trebuie să fim atenţi, să ne concentrăm asupra jocului şi totodată să facem un efort pentru ne adjudeca această victorie. Oricum, vor mai exista partide dificile, pentru că în această serie nu se află doar Gloria Buzău şi Viitorul Axintele. Mai sunt echipe cu nume precum Metaloglobus sau Dunărea Călărăşi”.

Ori la bal, ori la spital

Situaţia tragică în care a ajuns cea mai iubită echipă din Buzău naşte tot felul de discuţii în rândurile microbiştilor buzoieni. Vitregită de propriii suporteri din cauza evoluţiei lamentabile din ultimii ani şi confruntată cu tot felul de probleme sportive şi financiare din cauza managementului defectuos, echipa din Crâng a ajuns acum să-şi decidă soartă în Ialomiţa, pe terenul unei echipe care practic nu contează în fotbalul românesc. Oamenii de fotbal din judeţ sunt revoltaţi şi nu înţeleg cum formaţia care aduna mii de oameni pe arena din Crâng a ajuns în situaţia actuală. La unison, cei mai reprezentativi oameni de fotbal din judeţ, deopotrivă conducători şi foste glorii strigă: „Victoria la Axintele sau demisia!”, iar atunci când spun „demisia”, nu se referă la demiterea tehnicianului ­Marian Roşu, ci la schimbarea între­gului colectiv administrativ din Crâng.

bobe-rosu
Tânărul atacant Gabriel Bobe atent la indicaţiile antrenorului Marian Roşu.

Cu cine atacă Gloria promovarea…

Odată cu disputarea primu­lui joc oficial din cadrul returului de campionat, oficialii Gloriei Buzău au stabilit lotul cu care va fi abordată cea de-a doua parte a campionatului: portari – Dan Sîrbu (30.07.1989), Fenny Raymond (05.08.1979), Răzvan Chiriţă (04.04.1993); fundaşi – Costin Cucu (27.05.1989), Sebastian Agache (08.03.1988), Ionuţ Vişan (11.08.1991), Alexandru Ştefănescu (01.03.1993), Sergiu Andriţoiu (10.12.1990), George Bârsănel (09.04.1989); mijlocaşi – Alexandru Florin (15.11.1991), Valentin Jercălău (16.12.1991), Gabriel Zamfir (29.01.1987), Dan Percă (05.05.1987), Mihai Renţea (13.05.1988), Mircea Gheorghe (05.07.1981), Mihai Renţea (13.05.1988); atacanţi – Gabriel Bobe (05.11.1993), Dorin Burlacu (23.10.1992), Adrian Luiceanu (17.01.1990), Valentin Lungoci (08.02.1988) şi Radu Chelaru (11.10.1987).

Prestaţia lui Tudor, apreciată în Crâng

Dan Tulpan, preşedintele Gloriei Buzău, a asistat la meciul pierdut de Olimpia Râmnicu Sărat în faţa principalei contracandidate a buzoienilor la accederea în eşa­lonul secund, Viitorul Axintele, meci la care Alexandru Tudor, unul dintre cei mai cunoscuţi arbitri români, a împărţit dreptatea. Oficialul buzoian a catalogat prestaţia lui Tudor drept sati­sfăcătoare, fără erori majore: „Arbitrajul la acest nivel are lacune sau, mai grav, câteodată este părtinitor. Cred că de aceea şi federaţia a făcut această delegare. A fost un joc cu miză, pentru că este vorba de promovarea în eşalonul secund, iar Tudor s-a descurcat impecabil. Sper ca la meciul cu Axintele să beneficiem şi noi de un arbitru sonor, unul impar­ţial, care să nu fie afectat de presiunea jocului”.

Program Gloria Buzău

17. (a) Olimpia Râmnicu Sărat
18. (d) Viitorul Axintele
19. (a) Victoria Chirnogi
20. (a) Metaloglobus Bucureşti
21. (d) Rapid Feteşi
22. (a) Urban Titu
23. (d) Juventus Bucureşti
24. (a) Dunărea Călăraşi
25. (d) Eolica Baia
26. (a) CSM Focşani

Program Viitorul Axintele

17. (a) Victoria Chirnogi
18. (a) Gloria Buzău
19. (d) Metaloglobus
20. (a) Rapid Feteşti
21. (d) Urban Titu
22. (a) Juventus Bucureşti
23. (d) Dunărea Călăraşi
24. (a) Eolica Baia
25. (d) CSM Focşani
26. Viitorul Axintele stă.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.