Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Nicolae Lupescu, unul dintre cei mai titraţi antrenori care au luat loc pe banca tehnică a Gloriei Buzău a murit în această dimineaţă, la vârsta de 77 de ani. Ca jucător, Culae Lupescu a jucat 234 de meciuri în tricoul formaţiei Rapid Bucureşti, pentru care a marcat 8 goluri şi 134 de jocuri pentru Admira Wacker (n.r. Austria), timp în care a înscris de 9 ori. În tricoul echipei naţionale a României, Lupescu a bifat 21 de partide şi a marcat de două ori, făcând parte din „eroii de la Guadalajara”, de la Campionatul Mondial din Mexic, în 1970. La turneul sud-american, Lupescu a făcut cuplu de fundaşi centrali cu Cornel Dinu.

„La Buzău a fost cel mai bine. Aveam 14.000 pe lună, da` mâncarea era gratis. Eram prieten şi cu ăla de la abator şi cu unul care-mi aducea un vin extraordinare. Primeam săptămânal 10-15 kg de carne şi litri buni de vin de dădeam la tot neamul meu. Acolo am dus-o cel mai bine!” – Nicolae Lupescu, despre perioada petrecută la Buzău.

Nicolae „Culae” Lupescu a promovat-o pe Gloria Buzău pentru a doua oară în Divizia A, la capătul stagiunii 1983-1984, pe banca tehnică alături de tatăl fostul internaţional Ionuţ Lupesc fiind şi buzoianul Ion Ioniţă. Lotul de jucători era alcătuit din următorii jucători: Cristian şi Lazăr (portari); Comănescu, Lică, Dumitru, Stănciulescu, Mircea, Prodan, Şumulanschi, Zahiu, Andrieşei, Cramer, Năstase, Bratosin, Ciobanu, Balaur, Ghizdeanu, Niţă, Radu şi Stanciu. Fostul fotbalist va fi depus joi, la capela cimitirului Belu – catolic, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.