Adrian Petre, preşedinte AJF Buzău. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Weekend dificil pentru arbitrii buzoieni, în play-off-ul Ligii a IV-a din Buzău. Întâlnirea dintre AS Balta Albă şi Montana Pătârlagele a reprezentat, potrivit gazdelor, un tir la care au fost supuse acestea din partea arbitrilor şi a observatorului prezent la meci. Acest joc s-a bucurat de prezenţa la centru a lui Ilie Petruş, ajutat la cele două tuşe de Alexandru Caloian şi Alexandru Enciu, observaţi de Cătălin Guloiu. Fluierul final a consemnat victoria formaţiei din Pătârlagele, scor 5 la 2.

Voinţa Lanurile, nemulţumită de un ecuson FRF

A doua partidă care a născut mari semne de întrebare în privinţa arbitrajului a pus faţă în faţă TEAM Săgeata şi Voinţa Lanurile. Partida a fost arbitrată de Alexandru Naum, ecuson de Liga a III-a, unul dintre cei trei tineri judecaţi în stare de libertate după un eveniment tragic, în care şi-a pierdut viaţa o tânără de doar 21 de ani, în luna februarie a anului 2019, secondat de Alexandru Eugen şi Andrei Cornescu. Observatorul partidei de la Săgeata a fost Gheorghe Mihalache, potrivit unor surse, naşul preşedintelui AJF Buzău, Adrian Petre. Meciul s-a încheiat cu victoria la scor a formaţiei gazdă, scor 5 la 1.

La Luciu, tuşierul bruscat de un om de ordine, „centralul” scuipat de un jucător

Cele mai grave incidente s-au petrecut la meciul dintre Pescăruşul Luciu şi Voinţa Limpeziş, acolo unde centralul Adrian Pană şi tuşierul Adrian Grama au fost scuipaţi şi bruscaţi. Gazdele au reuşit să deschidă scorul în prima parte a jocului, printr-o execuţie magistrală din lovitură liberă a lui Eduard Chivu. În debutul părţii secunde, oaspeţii au reuşit să restabilească egalitatea. Câteva momente mai târziu, Mihai Stan a primit al doilea cartonaş galben, survenind eliminarea sa de pe terenul de joc. Pe fondul oboselii de final şi a inferiorităţii numerice, oaspeţii au egalat în minutul 78, graţie reuşitei lui Alex Lemnaru, care a ajutat formaţia din Limpeziş să intre în avantaj. Câteva clipe mai târziu, a mai urmat o eliminare în tabăra gazdelor, roşu direct pentru injurii arătat lui Vlad Dănuţ. Jucătorul gazdelor l-a scuipat şi îmbrâncit pe centralul partidei. Mai mult, unul dintre oamenii de pază, cel care îl însoţea pe jucătorul eliminat în afara terenului, a început să reacţioneze violent, către tuşierul Adrian Grama, moment în care arbitrul central a întrerupt jocul (min. 80). Potrivit unor surse prezente la faţa locului, omul de ordine este Ionuţ Munteanu, consilier local în cadrul Primăriei Luciu. Observatorul jocului a fost Victor Stănişteanu.

VIDEO | Marian Dorobanţu, vicepreşedintele AJF Buzău, fost preşedinte al CJA Buzău, despre arbitrii buzoieni şi viziunea sa, în urmă cu şase ani

AJF Buzău, în silenzio stampa | Forul buzoian comunică doar cu jurnaliştii toleraţi

Campus TV a abordat subiectul în cadrul emisiunii de ieri seară, „Buzăul Sportiv”, însă singurele reacţii ale forului judeţean de fotbal au fost neoficiale, printr-o comunicare telefonică cu vicepreşedintele forului buzoian, Marian Dorobanţu, fost preşedinte al CJA Buzău şi Laurenţiu Ionaşcu, preşedintele CJA Buzău. Având în vedere faptul că forul condus de Adrian Petre a impus o serie de măsuri hilare, discutabile în privinţa acreditării jurnaliştilor la AJF Buzău, nu am putut prezenta un punct de vedere oficial, întrucât nu suntem jurnalişti acreditaţi ai principalei entităţi fotbalistice din judeţ.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.