Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Andreas Mihaiu a semnat victoria norocoasă a Gloriei Buzău, în confruntarea disputată astăzi, în Crâng, în compania celor de la Metaloglobus Bucureşti, una din echipele mici ale ligii secunde. Divinitatea a făcut ca buzoienii să obţină cele trei puncte, la capătul unui meci în care ambele formaţii au jucat slab, prestaţia lor fiind întrecută doar de brigada de arbitri, care trebuia să acorde două lovituri de la 11 metri pentru Gloria Buzău şi un cartonaş roşu, tot în tabara buzoienilor.

1000 de spectatori au căuta golul pierdut de 22 de fotbalişti

Prima repriză s-a desfăşurat haotic, cu ocazii la ambele porţi, toate pe greşelile adversarului. Fără mai mult de 5 pase consecutive în faza de construcţie, Gloria Buzău a arătat ca o echipă care îşi cunoaşte destinaţia, dar nu îi funcţionează GPS-ul, în timp ce Metaloglobus a adoptat rolul de buturugă mică, care nu a fost în stare să confirme proverbul. Greşelile copilăreşti, lipsa dublajului din apărarea buzoienilor, unul dintre elementele defensive de bază şi mai acută, lipsa de personalitate a fotbaliştilor din Crâng sancţionată verbal şi de tehnicianul Andrei Prepeliţă la capătul partidei, au făcut ca gruparea din Crâng, deşi în grafic, să fie aspru judecată de suporterii buzoieni.

Prepe şi tainele Crângului

Prepeliţă este un antrenor bun, chiar dacă îţi trebuie minute bune să dibuieşti formula de joc a echipei sale. Un fost jucător valoros, cu performanţe, care a respirat aer european şi care trăieşte cu impresia că antrenează fotbalişti când, o bună parte din cei care apără culorile clubul nostru sunt maxim jucători de fotbal, pentru că le lipseşte personalitatea, tupeul în joc şi fug de responsabilitate mai tare decât atunci când vor să se demarce.  Orice antrenor, indiferent de valoarea sa, este ţinut în viaţă de rezultate, iar tânărului antrenor i-a ieşit acest lucru şi azi. Sperăm că şi pe viitor, pentru că răbdarea suporterilor buzoieni nu este infinită.

Tribuna, cel mai aspru critic, cel mai dorit suport

La Buzău, tribuna te ridică, tribuna te coboară, indiferent că vorbim de 500 sau 5000 de spectatori. Microbistul buzoian, plătitor de abonament sau bilet, este constant dornic de spectacol şi rezultate, o constantă care a desenat de multe ori urât EKG-ul celor care au luat loc pe banca tehnică sau au păşit pe iarba din Crâng, indiferent de numele din carnetul de antrenor sau din legitimaţia de jucător, iar acest lucru trebuie să-l înţeleagă toţi cei care îmbracă tricoul Gloriei, mai ales acum.

Dumnezeu şi-a îndreptat privirea spre Crâng

Cu doar 20 de secunde înaintea fluierului final, Mihaiu a fost găsit providenţial în suprafaţa de pedeapsă adversă, trimiţând mingea din prima în plasa porţii bucureştene. O deviere nefericită a unuia dintre cei doi fundaşi centrali bucureşteni, ghidată atent de Dumnezeu care s-a exprimat astăzi în Crâng prin şutul mijlocaşului buzoian, iar mingea a poposit în poarta adversă când nimeni nu mai credea în schimbarea tabelei de marcaj.

Sursă foto: Aurelian Trifan / Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.