Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Federația Română de Volei a stabilit noi condiții referitoare la talie și la componența loturilor din punctul de vedere al eșalonului din care fac parte sportivii sau sportivele, pentru ediția de campionat 2020 – 2021.

Pentru a veni în ajutorul antrenorilor și echipelor înscrise în această ediție a campionatului național, afectat și el de pandemia de Coronavirus, Federația Română de Volei a mai îmblânzit puțin condițiile de participare, aducând modificări în ceea ce privește talia jucătorilor, precum și vârsta acestora, pentru echipele de juniori și cadeți.

Mai exact, cerința de talie a fost mișcorată cu 3 centimetri, atât la juniori și junioare, cât și la cadeți sau cadete. Doar în acest campionat, la juniori, talia începe de la 1,90 m., iar la junioare de la 1,77 m.; la categoria cadeți talia începe de la 1,87 m., iar la cadete de la 1,75 m. De asemenea, s-a păstrat și talia echivalată, în sesnul că sunt considerați jucători și jucătoare cu talie și sportivii care au cu 3 centimetri sub normă, cu condiția îndeplinirii unor anumite bareme la sărituri.

Iată care sunt baremurile de talie, conform precizărilor făcute de Federația Română de Volei:
”Juniori masculin – obligatoriu în teren un jucător de 190 cm (talia sportivilor mai tineri de 2002 este cea corespunzătoare nivelului de la care provin – cadeți) sau jucător NĂSCUT 2002 – 2003, cu talie echivalată cu valorile baremelor sariturilor (minim 315 cm – atac ȘI minim 300 cm – blocaj)
Cadeți masculin – obligatoriu în teren un jucător de 187 cm (nu conteaza anul nașterii) sau jucător NĂSCUT 2004 – 2005 cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minim 310 cm – atac ȘI minim 295 cm – blocaj)
Juniori feminin – obligatoriu în teren o jucătoare de 177 cm (talia sportivelor mai tinere de 2004 este cea
corespunzătoare nivelului de la care provin – cadete) sau jucătoare NĂSCUTĂ 2002 – 2003 – 2004 cu talie echivalată cu valorile baremelor sariturilor (minim 275 cm – atac ȘI minim 270 cm – blocaj)
Cadeti feminin – obligatoriu în teren o jucătoare de 175 cm (nu conteaza anul nașterii) sau jucătoare NĂSCUTĂ 2005 – 2006 cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minim 270 cm – atac ȘI minim 265 cm – blocaj)

În ceea ce privește baremurile de vârstă, conform precizărilor făcute de Federația Română de Volei, echipele de juniori și cadeți trebuie să aibă minim 3 jucători de vârsta în teren. În cazul echipelor de speranțe, s-a păstrat regula confoprm căreia acestea trebuie să aibă în componența echipei, înscriși în foaia de arbitraj, minim 6 jucători de vârsta eșalonului competițional la care participă și maxim 3 jucători din eșaloanele inferioare.

Campionatul național pentru juniori, cadeți, speranțe și minivolei va începe la data de 04 octombrie 2020, dacă va permite legislalia stabilită de MEC și MTS.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.