BOX | Buzoianul Dogdan Dinu, pe locul 3 în clasamentul WBA

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Vești excelente pentru boxul românesc. Greul Bogdan Dinu a urcat vertiginos în topul World Boxing Association, situându-se pe poziția a 3-a, în ciuda faptului că nu a disputat nicio partidă în 2020. Buzoianul este clasat înaintea unor pugiliști precum Deontay Wilder sau Andy Ruiz JR, fost deținător a patru centuri mondiale.

Cutremur la vârful ierarhiei W.B.A. Buzoianul Bogdan Dinu ocupă a treia poziție în ierarhia mondială a acestei divizii, în ciuda faptului că nu a urcat în ring de câteva luni. În clasamentul lunii Ianuarie, Dinu se clasează în urma deținătorului titlului, Trevor Bryan și a ucrainianului Oleksandr Usyk, ambii pugiliști având palmares impecabil, 21-0, respectiv, 18-0, la profesioniști.

În spatele lui Dinu sunt clasați boxeri cu nume sonore, precum Andy Ruiz Junior, mexicanul care îl învingea în 2019 pe Anthony Johua, într-un meci în care fuseseră puse în joc centurile WBA, IBF, WBO și IBO. De asemenea, Dinu este mai bine clasat decât fostul campion mondial Deontay Wilder. Pugilistul buzoian speră ca această clasare să–i aducă un meci cât mai curând, chiar în ciuda pandemiei. Palmaresul lui Dinu, 20-2, l-ar putea aduce în postura de a boxa pentru un titlul mondial, mai ales că, din cauza pandemiei, ierarhiile se pot modifica de la lună la lună.

Bogdan Dinu a urcat ultima oară în ring pe 3 octombrie 2020, într-o gală organizată la Plovdiv. Buzoianul a dispus atunci lejer de Frank Bluemble.

Sursă foto: Facebook

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.