Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cele nouă fete care au concurat la Cupa României sub culorile roş-albastre au reuşit nu mai puţin de şapte medalii, la competiţia derulată în perioada 25 februarie – 3 martie. De remarcat că lotul deplasat de Gloria a fost unul dintre cele mai tinere, cu câteva sportive care practică nobila artă de doar şase luni. Evoluţia buzoiencelor a fost peste aşteptări, elevele Stelei Duţă obţinând medalii la unele dintre cele mai competitive categorii, preum 75 kg şi plus 80 kg.

„A fost o competiție bună, în urma căreia am avut rezultate bune. Ne-am prezentat mai mult decât onorabil și am pierdut la puncte, cu 3 la 2 în fața unor fostele colegele de ale mele de la CSA Steaua București, deși elevele mele nu au decât 15 ani și 6 luni de antrenamente. Mă ocup personal de ele ca să urce pe podium la Campionatul Național din Vară. „ – Steluța Duță, pugilistă & antrenor SCM Gloria Buzău

Prima medalie de aur a fost obținută la categoria +75 de kg (tineret) de către Daniela Tudorache în timp ce la junioara + 80 de kg, Mariana Mărăcine care va reprezenta România / SCM Gloria Buzău la Campionatul European de la Galați din acest an s-a bucurat de aceeași strălucire a medaliei. De asemenea, Gloria a reuşit un bronz, prin Daniela Chelaru, la 69 de kilograme, categorie olimpică. Medalii au mai obţinut şi Denisa Albu şi Bianca Lăcătuşu, sportive intrate în competiţie cu stigmatul outsiderului.

Remarcabil este faptul că veterana lotului, Stela Duţă şi-a păstrat aurul la categorie, obţinând a şaisprezecea cupă din carieră. Pentru „Roboțelul de Aur”, ultimele 18 ani au însemnat primele din cariera de tehnician, meserie pe care cea mai titrată pugilistă a Buzăului o va îmbrățișa completă după ce își va agăța mănușile în cui.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.