Buzăul va găzdui pentru a doua oară o etapă a CM de enduro

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Sursă foto:www.arq.ro
Sursă foto:www.arq.ro

Cei mai buni motociclişti din lume se vor reuni la Buzău, între 14 şi 16 iunie, cu ocazia Grand Prix-ului României, cea de-a cincea etapă a Campionatului Mondial de Enduro urmând a se organiza pe raza judeţului nostru. Organizarea foarte bună de care au dat dovadă buzoienii în 2011, atunci când Buzăul a găzduit în premieră o etapă a CM de enduro a făcut ca anul acesta oraşul nostru să apară din nou pe harta motociclismului mondial.

Participare masivă

În cadrul etapei din acest an, la Buzău sunt aşteptaţi peste 100 de piloţi care se vor lupta pentru a urca pe podiumul din Piaţa Dacia. Printre concurenţi consacraţi şi-au anunţat participare următorii: Antonie Meo (KTM), Matti Seistola (Husqvarna), Juha Salminen (Husqvarna) – Clasa E1; Ivan Cervantes (KTM), Johnny Aubert (KTM), David Knight (Honda) – Clasa E2; Joakim Ljundggren (Husaberg), Christophe Nambotin (KTM), Fabien Planet (Sherco), Benoit Fortunato (HM Honda) – Clasa E3; Giacomo Redondo (KTM), Daniel Maccaney (Gas Gas), Mattew Philips (Husqvarna) – juniori. Organizatorii speră ca în cadrul rundei de la Buzău să i-a parte şi sportivii de renume de pe plan intern, precum: Emanuel Gyenes, Ervin Zsolt Kovacs, Marton Szilvester, Julian Răduţă, Romeo Duicu, Alex Gârbăcea, Lucian Neaga, Alexandru Băleanu şi Paul Frăţilă.

Despre Extreme Adventure Buzău

Etapa este organizată la Buzău graţie clubului de profil Extreme Adventure Buzău, cu sprijinul Primăriei Buzău şi al Consiliului Judeţean. Membri fondatori ai clubului au organizat prima etapă de Campionat Naţional de Enduro în 1998. De atunci au organizat peste 20 de etape de enduro, enduro cross sau motocross, nenumărate concursuri de off road (Romanian Extreme Adventure, Off Road Arena) şi etapa de Campionat Mondial de Enduro din 2011. Cei 30 de membri ai clubului sunt uniţi de pasiunea pentru motociclete şi offroad, cei mai mulţi dintre ei fiind la rândul lor competitori în Campionatul Naţional de Enduro şi la cele mai grele concursuri de hard enduro din România.

Calendarul Campionatului Mondial de Enduro 2013

 

DATA

ORAŞ

ŢARA

16-17 Martie Talca Chile
23-24 Martie San Juan Argentina
11-12 Mai Puerto Lumbreras (Murcia) Spania
18-19 Mai Torres Vedras Portugalia
14-16 Iunie Buzau Romania
22-23 Iunie Kastoria Grecia
7-8 Septembrie St Flour Franta

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.