Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Fotojurnalistul Andrei Piţigoi va fi speaker în cadrul ediţiei inaugurale a Festivalului Județean de Jurnalism și Comunicare „BUZO-YOUNG”, ediția I, manifestare dedicată elevilor de liceu din județul Buzău, organizată de către Palatul Copiilor Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău în perioada aprilie-mai 2018.

În cadrul proiectului, elevii selectați vor avea oportunitatea de a-și dezvolta tehnicile de documentare și de investigaţie de tip jurnalistic și de a-și forma competenţe de exprimare orală şi scrisă, în vederea creşterii eficienţei comunicării. Totodată, participanții vor exersa regulile comunicării asertive, vor învăța să se exprime corect și liber și să fie membri activi în comunitatea din care fac parte.

Dincolo de formarea şi însuşirea acestor competenţe de către beneficiari, proiectul își propune să îi implice efectiv pe elevi în actul de îmbunătăţire a fenomenului mediatic prin propria lor activitate. „BUZO-YOUNG” încearcă să aducă la aceeaşi masă tineri care nu au neapărat experinţă în domeniu, dar care îşi doresc să afle cât mai multe informaţii despre fenomenul blogging şi Social Media despre posibilităţile de promovare a unor idei sau întâmplări prin intermediul blogurilor și nu numai.

La festival vor participa 10 echipe formate din câte doi elevi de liceu și cei zece profesori îndrumători. Fiecare echipă care aplică pentru participarea la festival va fi formată din elevi ai aceluiași liceu, băieți sau fete, indiferent de anul de studiu.  Un profesor poate coordona o singură echipă. Fiecare echipă va trimite pe adresa festivalului ([email protected]) un eseu de opinie  cu tema „Adolescenții și mass-media”.

Eseul va conține cel mult două pagini A4, va fi scris în format Word, cu font Times New Roman 12, spaţiat la un rând. Selecția va fi realizată de către un juriu format din profesori de la Palatul Copiilor Buzău. Elevii selectați vor participa la festivalul din perioada 4-6 mai 2018, desfășurat la Tabăra „Poiana Pinului” din comuna Tisău, județul Buzău. În cadrul festivalului vor avea loc seminarii, workshop-uri, dar și un concurs de reportaje ce promovează obiectivele turistice din județul Buzău.

Nu se percep taxe pentru participarea la festival. Costurile de transport, cazare și masă sunt suportate de organizator.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.