Buzoianul Ilie Dobre, inclus pentru a șaptea oară în Cartea Recordurilor!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ilie-sobre-certificatAcademia Mondială a Re­cordurilor (World Record Aca­demy), organizație care certifică recordurile mondiale, l-a inclus în Cartea Recordurilor, pentru a șaptea  oară, pe comentatorul sportiv buzoian Ilie Dobre, informează „Mediafax“.

World Record Academy i-a acordat un nou record de mare prestigiu, „Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume“. Comentatorul Ilie Dobre deține alte șase recorduri mondiale, printre care se numără recordul de 35 de secunde și șase zecimi în transmisiunea unui gol în direct, fără respirație; un minut și opt secunde, cu o singură respirație, fiind, totodată, comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărți publicate.

Tot World Record Acade­my i-a acordat premiul de mare prestigiu internațional „Omul Anului in Media“ (2014) și a menționat că Ilie Dobre a fost premiat, în anul 2008, cu „Ordinul Național pentru Merit“ în grad de Cavaler.

„Portughezii și spaniolii mai comentează mult golurile, dar sunt departe de așa performanțe, iar în America de Sud sînt de obicei câte doi comentatori, iar anunțarea unui gol nu durează mai mult de 13-14 secunde. Am ascultat meciuri de fotbal transmise la radio și TV din Brazilia, Argentina, Uru­guay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania, Egipt și am observat că exclamațiile comentatorilor lor nu se compară cu ale mele, sunt la jumătate față de ale mele. Aveam ceva emoții, deși ascultasem alte înregistrări și, măcar teoretic, nu trebuia să îmi fac probleme“, a declarat Ilie Dobre.

basescu-ilie-dobre„Am debutat la un meci al Gloriei Buzău“

În ceea ce privește începuturile activității sale de comentator sportiv, buzoianul precizează că totul a început chiar la un meci al Gloriei.

„Am debutat la un meci Gloria Buzău – Jiul, în 1984, când alături de mine îl aveam pe regretatul Nicolae Soare. Am preluat legătura în minutul 27 și, din cauza emoțiilor, nu mai vedeam nici jucătorii, nici mingea. Am ajuns la peste 1.300 de meciuri! Unele le am pe CD-uri sau pe casete, altele se află în fonoteca radiotelevi­ziunii“, a mai declarat Ilie Dobre.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.