Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Asupra Sport Club Municipal Gloria Buzău, o structură sportivă aflată în subordinea Primăriei Buzău, finanţată din banii buzoienilor (27,66 de miliarde de lei vechi acordate de municipalitate în primele şase luni de existenţă) planează suspiciunea că ar angaja oameni pe „pile şi relaţii”.

Ce stă la baza articolului? O întâlnire spontană între un consilier local şi un simplu cetăţean, relatată ulterior redactorul Buzăul Sportiv, plus informaţiile din surse care ne-au dezvăluit faptul că foşti angajaţi ai societăţii Martelli, cea care a susţinut financiar clubul de rugby Stejarul Buzău acolo unde Vasile Niţă, actualul director al SCM Gloria Buzău a fost preşedinte, s-ar regăsi în actuala organigramă a grupării din Crâng.

„Domn`le consilier am văzut că aţi făcut un club nou şi mă gândesc că e nevoie de oameni acolo. Eu sunt şofer, am atestat şi peste 15 ani vechime. Am căutat un anunţ de angajare pe site-ul primăriei, pe site-ul clubului şi n-am găsit nimic. Cum se fac angajările acolo?… Poate găsesc un loc de muncă, că fac 50 de ani şi nu prea mă mai vrea nimeni”…  …Întrebare pe care şi-a pus-o şi reprezentantul consilierilor locali după ce a ridicat neştiutor din umeri.

Ca prin urmare am solicitat din nou un punct de vedere oficial directorului interimar al Sport Club Municipal Gloria Buzău, Vasile Niţă. Redăm conversaţia avută cu dânsul, deşi termenii în care domnia sa a perceput demersul jurnalistic lasă de dorit.

Reporter: În actuala organigramă a SCM Gloria Buzău se regăsesc persoane care au fost angajate la Martelli?
Vasile Niţă, director interimar al SCM Gloria Buzău: La Martelli? Da` ce treabă aveţi dumnevoastră de unde s-au angajat?
Rep.: Ne interesează acest aspect. Dumneavoastră puteţi răspunde sau nu.
V.N. Deci, nu îţi răspund. Deci, eu am angajat… pardon, noi am angajat la club oameni care ne trebuiau urgent.
Rep.: Am înţeles, dl. preşedinte.
V.N.: Am avut femeie de servici care s-a dus în concediu, a revenit, apoi ne-a ţinut aşa. A zis că nu e bine. Păi bine, mă tanti acum ne spui lucrul ăsta?
Rep.: De acord cu dvs, pentru că eraţi presat de timp, aţi angajat ce aţi avut mai repede la îndemână. Angajările sunt pe perioadă nedeterminată?
V.N.: Nu. Angajările sunt pe perioadă limită.
Rep.: Să înţeleg că potrivit legii în vigoare, veţi organiza concursuri pentru ocuparea posturilor?
V.N.: Concursul sau dacă… dar deocamdată nu avem spaţiu, nu avem unde să stăm noi.
Rep.: Deci, pentru persoanele angajate în prezent se vor ţine concursuri?
V.N.: Sigur că da, sigur că da. După ce expiră contractele, sigur că da.
Rep.: Ce durată au contractele?
V.N.: Nu pot să vă spun acum. Nu ştiu exact că nu s-au angajat toţi simultan. Da` ce are Martelli sau din altă parte? A venit o femeie de servici şi i-am dat postul…
Rep.: Nu este vorba, dl. preşedinte de o femeie de serviciu, ci de mai multe persoane… iar întrebarea mea a venit ca urmare a faptului că dvs, la Stejarul Buzău aţi fost sprijinit financiar de Martelli…
V.N.: Şi ce legătura are una cu alta?
Rep.: Este posibil ca dvs să fi ajutat pe cineva, care la momentul respectiv vă sprijinea financiar clubul. Aceasta este ştirea.
V.N.: Nu are nici o treabă una cu alta. Dacă contabilul şef şi contabilul au fost la FC Gloria, ce importanţă are?
Rep.: Nu are nici o importanţa, dar la momentul respectiv vor da concurs pentru ocuparea posturilor, aşa cum este normal pentru fiecare persoană din cadrul SCM, potrivit legii.
V.N.: (ţipând) Care este problema ta că am angajat de la FC Gloria sau de la Martelli? Sau de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport? …sau Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău?
Rep.: Nu am nici o problemă că aţi angajat de la FC Gloria Buzău sau Martelii pentru că dumneavoastră i-aţi angajat şi tot dvs răspundeţi pentru ei. Întrebarea este dacă aceşti oameni vor susţine concurs.
V.N.: Totul este potrivit legii. Sunaţi-l pe dl. Gheorghiu (n.r. jurist SCM Gloria Buzău) şi vă detalii.
Rep.: Dl. preşedinte…
V.N.: Da` ce treabă ai tu să scrii aşa ceva? De ce vă interesează alte lucruri decât cele sportive?

„Aruncă pisica” în curtea celor de la FC Gloria, DJST şi AJF

Culmea, deşi nu a fost întrebat niciodată pe parcusul interviului de statutul altor angajaţi sau a enităţilor unde şi-au desfăşurat aceştia activitatea înainte de a ajunge în „barca” SCMGB, cu excepţia celor privitor la care aveam informaţii că ar fi fost remuneraţi de către Martelii, societate care a finanţat Stejarul Buzău, directorul interimar al SCM Gloria Buzău a adus în discuţie contabilul şef, contabilul şi încă două persoane, care şi-au trecut în CV Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Buzău şi Asociaţia Judeţeană Buzău.

În mod voit, directorul interimar SCM Gloria Buzău a încercat să expună poate singurii oameni îndreptăţi să îşi ocupe posturile în organigrama grupării din Crâng. Redactorul Buzăul Sportiv s-a interesat despre activitatea celor patru din locurile de muncă deţinute anterior şi toţi, pe lângă faptul că şi-au dovedit capacităţile în domeniu au primit aprecieri din partea celor alături de care au împărţit biroul.

Despre cine este vorba?

Dragoş Baciu, contabilul şef şi Laurenţiu Buşoi, contabil. Ambii deţin studii superioare potrivit posturilor pe care le ocupă în prezent, experienţă în domeniu şi au ca particularitate faptul că s-au mai ocupat de „finanţele” altor structuri sportive, printre care FC Gloria Buzău. Ion Gheorghiu, consilier juridic. Gheorghiu este unul dintre cei mai apreciaţi oameni din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, acesta stând la baza refacerii de la temelie a tuturor regulamentelor interne ale structurii conduse de Adrian Petre. Totodată, graţie suportului oferit de acesta, AJF Buzău a devenit prima asociaţiei din ţară care şi-a elaborat propriile reglamente şi s-a aliniat juridic cerinţelor cerute de FRF în teritoriu. Violeta Mărăcine, secretară. Violeta a fost unul dintre cei mai longevivi angajaţi ai DJST Buzău, cu o activitate de peste 10 ani în slujba sportului buzoian. Angajată ca referent, actuala secretară a SCMGB şi-a atras aprecierile, nu doar ale colegilor, ci şi a conducătorilor instituţiei buzoiene. Rămâne de văzut când, cine se va prezenta şi cum vor fi organizate concursurile pentru ocuparea, potrivit legii, a posturilor din compartimentul administrativ al SCM Gloria Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

7 COMENTARII

    • Dragostea dl. Nită faţă de sport se traduce cu 8000 de lei lunar. Dincolo de acest aspect, domnia sa deţine studii medii, fiind în prezent anul III în cadrul Facultăţii de Construcţii a Universităţii A.I.Cuza din Iaşi. Privitor la sport, dacă ne uităm peste cariera sa este cel mult mediocră şi în mod cert, cea mai slabă dintre toţi şefii de secţii ai SCM Gloria Buzău. Fapt negru pe alb, nu vorbe. Dacă mai adăugăm o promovare ratată pentru că autorităţile locale nu i-au dat bani, de aici deducem capacitatea sa de manager de a atrage fonduri private şi un raport al Curţii din Conturi din 2013 potrivit căruia Stejarul Buzău şi Dacia Buzău au primit 4,8 miliarde „neregulamentar” din partea Primăriei Buzău, sumă pe care, din cunoştiinţele noastre, nici astăzi nu au restituit-o, ne dăm seama ca are recomandări foarte bune…

      Transferuri efectuate (anul și clubul): Constructorul Rugby Buzău (1974), Politehnica Iași (1976), Contactoare Buzău (1983 – 1988)
      Postul de joc specializat: taloner
      Campion național juniori în anii: —
      Campion național seniori în anii: —
      Campion european juniori în anii: 1976 (vicecampion la Albi Franța)
      Cupa României în anii: 1979 (cu Politehnica Iași) și 1988 (cu Contactoare Buzău)
      Campion European (Cupa Europei FIRA) în anii: —
      Participant la Cupa Mondială în anii: —
      Jucător internațional în anii: 1976
      Număr total selecții: 4 meciuri la juniori
      Ultima clasificare sportivă: —
      Arbitru între anii: 1991 – 2010
      Arbitru internațional între anii: 1998 – 2001
      Antrenor între anii: 1988 – 1991
      La cluburile: Rapid C.F.R. Buzău
      Activități desfășurate în cadrul organismelor F.R.R. (nominalizate) sau alte organizații rugbystice și anii:
      Președinte Executiv al R.C. Stejarul Buzău (2006 – prezent)
      Membru A.I.R. din anul 2009

  1. Chiar o sa-mi para rau de lucrul bine inceput si de rezultatul final care nu va fi cel prognozat.Sper sa n-am dreptate dar,dupa luptele care se desfasoara la nou infiintatul club,n-am cum sa gindesc altfel.Am trecut prin asa ceva recent,la Iasi.Mult trimbitatul ajutor al Primariei Iasi privind finantarea sportului a ajuns un mare fis.De ce?Numirile politice ale responsabililor sportivi,total neprofesionisti,au dus la un dezastru care s-a soldat cu un esec pe linie si o renuntare a oficialitatilor la finantarea sportului.Mare pacat!

  2. Din modestele mele cunostinte,ersoana cu studii medii este acea persoana care are finalizate studiile liceale.Daca un absolvent al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi,curs de subingineri,este considerat absolvent de studii medii,asta inseamna ca acea persoana care sustine acest lucru poate fi considerata un analfabet functional.Ca sa ma explic.Analfabetul functional este acea persoana care stie sa citeasca dar nu intelege ce citeste.Cursurile de subinginer de la UTi (pe vremuri se numea Institutul Politehnic Iasi) se finalizau dupa 3 ani de studii,exact cit dureaza acum majoritatea cursurilor de ingineri.Problema este ca actualii absolventi ai cursurilor de ingineri n-au nici 50% cunostintele subinginerilor din acea perioada.Si inca ceva.Nu stiam ca Universitatea Al.I.Cuza din Iasi are si cursuri de inginerie.Domnule Andrei Pitigoi,de cind un vicecampion european sau un cistigator al Cupei Romaniei poate fi numit un sportiv mediocru?Ce performante sportiva aveti pentru a va permite sa catalogati astfel un fost sportiv cu performante pe plan national si international?Daca ati primit ordin privind atacurile impotriva lui Vasile Nita,faceti-o cel putin cu oarece responsabilitate.Minciunile si mizeriile se vor rasfringe asupra carierei de jurnalist,nu peste mult timp.Sper ca nu faceti parte dintre jurnalistii sportivi din cadrul Asociatiei Presei Sportive din Romania.Ati face de rusine aceasta tagma prin atitudinea urita de a ataca unul dintre cei datorita carora ,rugbyul buzoian n-a disparut dupa plecarea dintre noi a printului Ghica.Acum cind Vasile Nita nu mai este in conducerea rugbyului buzoian,ati face bine sa faceti oarece corectii privind atacurile total incorecte asupra lui.Deontologia profesionala va obliga.Daca exista.

  3. […] a personalului angajat de fostul conducător de la Stejarul Buzău (citeşte mai multe aici „Cinci foşti angajaţi la Martelli, societatea care finanţa Stejarul, aduşi de Niţă la Gl…), ci şi lărgirea organigramei şi completarea acesteia cu foste cadre […]