CLUBUL BUZOIENILOR | FOTO. Metalul Buzău 2008, prezent în premieră la Sparta Challenge Cup!

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
  • AFC Metalul Buzău, grupa 2008. Echipă prezentă la Sparta Challenge Cup 2017. Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

    Buzoienii au întâlnit echipe puternice în Capitală

Grupa de copii născuţi în anul 2008 şi mai tineri a clubului buzoian Metalul a bifat prima prezenţă la un turneu juvenil din afara judeţului. Micuţii antrenaţi de Valentin Liscănoiu au participat la Sparta Challenge Cup, întrecere organizată în Bucureşti, pe terenurile clubului Chelsea din localitate, în secţiunea rezervată jucătorilor născuţi în 2007, deci cu un an mai mari. Metalul Buzău 2008 a fost repartizată în grupa “C”, alături de alte trei echipe: New Stars I Bucureşti, FC Dănilescu şi Prosport Academy.

Ghinion la debut, ProSport Academy – Metalul Buzău: 4-3

În primul turneu la care a participat în afara judeţului, grupa de copii născuţi în anul 2007 a formaţiei Metalul Buzău a debutat în faţa formaţiei ProSport Bucureşti. Într-o partidă cu un arbitraj care a lăsat de dorit, buzoienii au fost conduşi cu 3 la o la pauză, ca în repriza secundă să egaleze la trei. Golul victoriei bucureştenilor a venit în ultimul minut de joc, după o greşeală personală a unui apărător buzoian. Pentru buzoieni au marcat: Raul Mazîlu, Rareş Radu şi Sebastian Râmniceanu.

Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

Lecţie de fotbal, New Stars I Bucureşti – AFC Metalul Buzău: 11-0

Osteniţi după un drum lung şi dezamăgiţi de primul rezultat al zilei, fotbaliştii antrenaţi de Valentin Liscănoiu nu şi-au revenit nici în a doua confruntare. Ce e drept, buzoienii au dat de cea mai bună echipă a turneului la această categorie de vârstă, New Stars I Bucureşti. Micuţii sunt una din grupele şcolii de fotbal formate de Petre Marin şi Sorin Ghionea, foşti jucători ai clubului Steaua Bucureşti. NewStars Bucureşti s-au impus cu 11 la 0, prestând un fotbal de calitate, tacticizat, cum rareori se vede la meciurile “piticilor”.

Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

Punct de final, egal cu FC Dănilescu

Buzoienii au obţinut primul punct abia în ultimul meci din grupă. Puştii antrenaţi de Valentin Liscănoiu au condus cu 2 la 0, însă neşansa a făcut ca aceştia să fie egalaţi pe finalul jocului. Pentru Metalul Buzău a marcat o “dublă” Raul Mazîlu. În urma rezultatelor înregistrate în prima fază a competiţiei, faza grupelor, Metalul Buzău a intrat în play-out-ul întrecerii desfăşurate în Capitală.

Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

Play-out de palmares

În ultimele două jocuri pentru stabilirea ierarhiei inferioare a competiţiei din Capitală, buzoienii au obţinut o înfrângere şi o victorie. În primul meci, disputat în compania formaţiei CSS Alexandria, Metalul Buzău a pierdut confruntarea la limită, scor 4 la 3. Aceasta a fost una din partidele în care tehnicianul Valentin Liscănoiu a rulat tot lotul de jucători, în timp ce, în ultimul duel al întrecerii, micuţii buzoieni s-au impus mai uşor decât o arată rezultatul final, 2 la 1, în faţa formaţiei New Stars II Bucureşti, echipă manageriată de Petre Marin şi Sorin Ghionea, foştii jucători ai formaţiei Steaua Bucureşti.

Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

În vizită la National Arena şi FRF

Înaintea ultimului joc din grupe, buzoieni au avut ocazia să vadă cel mai important stadion de fotbal din ţară. Micuţii antrenaţi de Valentin Liscănoiu au vizitat Arena Naţională şi apoi sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Liscănoiu: “Experienţă utilă de pe urma căreia mai avem multe de învăţat”

Valentin Liscănoiu, tânărul tehnician al formaţiei buzoiene a rezumat în câteva fraze prima evoluţie dincolo de graniţele judeţului a formaţiei sale.

Foto: Andrei Piţigoi, www.andreipitigoi.ro

În mod cert a fost un turneul util. Este prima noastră competiţie în afara judeţului, iar competitoarele din ţară s-au dovedit adversari pe măsură. Cu toţii am avut de învăţat din aceste jocuri, mai ales că suntem la stadiul în care avem nevoie de un număr cât mai mare de jocuri. Având în vedere toate aceste aspecte consider că am avut o reprezentare pozitivă, raportată la circumstanţele actuale ale clubului nostru. Ne dorim ca de la meci la meci să creştem şi să obţinem rezultate de care întradevăr să fim mândri. Pe această cale ţin să mulţumesc părinţilor care au fost alături de noi precum şi conducerii clubului Metalul Buzău care ne susţine în orice acţiune întreprindem” – Valentin Liscănoiu, antrenor Metalul Buzău, grupa 2008. Pentru “piticii” Metalului urmează Braşov Indoor Cup, una din competiţiile de anvergură dedicată celor mai mici dintre fotbalişti, întrecere care se va desfăşura sub Tâmpa în perioada imediat următoare.

AFC Metalul Buzău: Alexandru Cazan, Alexandru Radu, Bogdan Ion, Cosmin Tătăruşanu, Denis Ciuculan, Mihnea Popa, Mario Vlad, Sebi Rîmniceanu, Ştefan Codreanu, Raul Mazîlu, Mario Iliescu, George Spătaru şi Rareş Andrei Radu. Antrenor: Valentin Liscănoiu.

SPARTA Challenge Cup 2017, Rezultate grupa C – Road to Braşov Indoor Cup 2017
ProSport Academy Bucureşti – AFC Metalul Buzău: 4-3
FC Dănilescu – New Stars I Bucureşti: 0-3
New Stars I Bucureşti – AFC Metalul Buzău: 11-0
ProSport Academy Bucureşti – FC Dănilescu: 4-2
AFC Metalul Buzău – FC Dănilescu: 2-2
ProSport Academy Bucureşti – New Stars I Bucureşti: 2-4

SPARTA Challenge Cup 2017, Play-out – Road to Braşov Indoor Cup 2017:
AFC Metalul Buzău – CSS Alexandria: 3-4
New Stars II Bucureşti – Metalul Buzău: 1-2

RĂMÂI PE BUZĂUL SPORTIV PENTRU GALERIA FOTO ŞI VIDEO COMPLETĂ!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU