Creţu şi Ioniţă, adversarii Gloriei

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

vali-cretu

Buzoienii de la Chiajna au ratat şansa de a evolua în Liga I

Fundaşii buzoieni Valentin Creţu şi Marius Ioniţă, de la Concordia Chiajna, vor fi doi dintre cei mai de temut adversari ai Gloriei Buzău în următoarea stagiune a ligii secunde la fotbal.

Cei doi componenţi ai grupării ilfovene au ratat şansa de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce Concordia a pierdut la limită barajul pentru menţinerea în Liga I, disputat sâmbătă, pe stadionul din Bulevardul Ştefan cel Mare împotriva formaţiei Rapid Bucureşti, scor 2 la 1.

Creţu integralist, Ioniţă doar rezervă

Fost fundaş al grupării din Crâng, Valentin Creţu (24 de ani), a fost integralist în partida disputată de Concordia în faţa giuleştenilor, în timp ce Marius Ioniţă (22 de ani), jucător transferat în acestă vară de la Dinamo Bucureşti, a fost doar rezervă. Creţu a avut o evoluţie bună, în nota echipei, fiind unul din jucătorii remarcaţi de tehnicianului Ionuţ Chirilă, în cadrul conferinţei de presă care urmat după ultimul fluier al confruntării.

Atacă promovarea la TAS

 Între echipele de fotbal de pe plaiurile mioritice a devenit o modă drumul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), acesta fiind, de altfel, trendul în vara lui 2013. Nici Concordia nu putea face abstracţie. Ilfovenii vor să atace decizia Federaţiei Române de Fotbal la Lausanne, în speranţa că Ioniţă şi Creţu vor apuca să joace în Liga I încă din toamnă.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedent„Fluieraş” buzoian, la curtea Regelui Arthur
Articolul următorCS Otopeni rămâne fără seniori
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".