Cupa Prietenilor fotbalişti! Cu doi jucători legitimaţi în liga secundă de futsal, “echipa de aur” a Consiliului Judeţean a reuşit să câştige Cupa Bergenbier

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Campionii locali_Golden Team CJ Buzau_637_477_100

  • Pentru a doua oară, la Buzău, Cupa Prieteniei a fost decisă de jucători legitimaţi

Timp de trei zile, cea mai mare competiţie din ţară – Cupa Prieteniei Bergenbier la fotbal, destinată, teoretic amatorilor, a adunat mii de buzoieni pe platoul Dacia. 32 de echipe s-au luptat pentru primele patru locuri, poziţii ce duc la turneul regional de la Constanţa. Din păcate, Cupa Prieteniei s-a transformat într-un haos total, mai multe echipe acuzând faptul că altor competitoare li s-a permis participarea cu jucători legitimaţi în cadrul campionatelor organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal.

Organizare defectuoasă pe plan local

Fără doar şi poate, competiţia organizată în centrul oraşului a beneficiat de resurse logistice şi de infrastructură fără precedent pentru o întrecere desfăşurată la nivel naţional. “Aliaţi” cu firma Kick Off Events, una din cele mai cunoscute din branşa organizatorilor de evenimente sportive şi “mână în mână” cu Leo Burnette, cea mai cunoscută agenţie de publicitate de lume (102 birouri worldwide), băieţii de la Bergenbier “au dat-o în bară” pe plan local, acolo unde au permis încă din prima fază a competiţiei accesul jucătorilor legitimaţi.

Jucătorii legitimaţi, acceptaţi doar în “şaisprezecimi”

În prima zi a competiţiei, nu mai puţin de cinci echipe au folosit jucători legitimaţi în cadrul echipelor buzoiene, participante în eşalonului secund de fotbal. Astfel, în primul meci disputat între Inter Buzău şi Team Săgeata, în componenţa primei formaţii s-a regăsit Gabriel Sârbescu, jucător legitimat la Fortius Buzău, a urmat meciul dintre Golden Team CJ şi Metalurgica Buzău, unde pe foaia de joc a buzoienilor au fost trecuţi Fabian Tomescu şi Florin Mihălcescu, alţi doi componenţi ai formaţiei buzoiene care anul acesta a obţinut biletele pentru prima ligă de futsal. FC Astral a trecut cu 5 la 2 de Estudiantes, în componenţa primei echipei regăsindu-se Andrei Prorosciuc, de asemenea jucător la Fortius Buzău. Tot în prima faza a competiţie s-a permis accesul pe teren a patru jucători legitimaţi în cadrul cluburilor Luceafărul şi Fortius Buzău, componenţi ai formaţiei Buzăul Sportiv.

buzaul sportiv berg

Ultimul duel şi probabil cel mai important în care şi-a făcut resimţită prezenţa un jucător legitimat l-a reprezentat confruntarea dintre Top Eleven şi CM & Friends. După ce au condus tot meciul cu 1 la 0, apoi cu 2 la 1, cei de la Top Eleven s-au văzut egalaţi în ultima secundă de joc graţie reuşite semnate de Claudiu Ionescu, fostul jucător al formaţiilor Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, Politehnica Timişoara şi Gloria Buzău, nou înregimentat în cadrul echipei de futsal Luceafărul Buzău. Dacă nici talentul ieşit din comun al “generalului” sau renumele pe care acesta şi l-a făcut la echipele de top pe care le-a bifat în CV-ul său nu erau cunoscute organizatorilor, atunci avem toate şansele să credem că şi Gheorghe Hagi a jucat în competiţie, doar că nu l-a recunoscut nimeni. Golul “generalului” a împins meciul în prelungiri, acolo unde echipa sa a obţinut calificarea la loviturile de departajare în faţa unei echipe frumoase, formate legitim, din foşti juniori ai Gloriei Buzău.

În “optimi”, regulamentul pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Brusc, după prima faza a competiţiei, soldată fără contestaţii şi “autosesizări”, organizatorii au hotărât ca următorul stagiu, cel al optimilor de finală să se dispute fără jucătorii legitimaţi, deşi toate echipele participante cu jucători profesionişti au beneficiat de aportul acestora în faza iniţială. “Optimile” au început cu confruntarea dintre FC Astral şi Chercea City, acolo unde prima echipă s-a impus cu 2 la 1 prin “dubla” semnată de Andrei Prorosciu, jucător legitimat la echipa de futsal Fortius Buzău. Deşi organizatorii aveau habar de apartenenţa jucătorului la echipa locală de futsal, aceştia au omologat rezultatul înregistrat la finele celor 40 de minute de joc. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în confruntarea dintre Buzăul Sportiv şi Iftronix, 9 la 5 pe teren, 0 la 3 la “masa” verde, acolo unde organizatorii s-au “autosesizat”, recomandându-le totodată învinşilor pe teren să formuleze o contestaţie împotriva formaţiei câştigătoare. De ce nu s-a întâmplat acest lucru şi în prima “optime”, unde Prorosciuc, jucătorul legitimat la Fortius a marcat ambele goluri care au dus echipa în “sferturi” încă nu am aflat. Probatoriul l-a constituit un articol din presa locală în care au fost menţionate numele jucătorilor legitimaţi de la Buzăul Sportiv, aceasta fiind de altfel singura echipă din cele cinci prezente, inclusiv cele două finaliste, sancţionate pentru folosirea unor jucători legitimaţi. În loc să excludă toate echipele participate cu fotbalişti profesionişti, organizatorii au permis continuarea parcursului din competiţie acestora cu jucători legitimaţi în lot.

Team Săgeata şi Iftronix Buzău, finalistele “morale” ale competiţiei

Iftronix Buzău, Team Săgeata, Golden Team CJ Buzău şi CM & Friends vor reprezenta judeţul nostru la faza regională a Cupei Prieteniei, care va avea loc la Constanţa. În prima semifinală, Team Săgeata a fost învinsă cu 4 la 3 de CM & Friends, în timp ce al doilea joc disputat pentru un loc în finală, confruntarea dintre Golden Team CJ şi Iftronix Buzău a fost adjudecată de “consilieri” cu 6 la 2. În ultimul act, Golden Team CJ s-a impus cu 9 la 0 în faţa celor de la CM & Friends.

TEAM SAGEATA

Team Săgeata: Vasile Biţa, Silviu Dobre, Mihai Chiorcău, Gabriel Pană, Laurenţiu Pană, Ionuţ Baba, Mădălin Toma, Gheorghe Manolache şi Cătălin Manolache.

OFTRONIX BUZAU

Iftronix Buzău: Marius Florin Botea, Vasile Iftinoiu, Daniel Butuc, Adrian Ghilic, Cosmin Ispas, Marian Moldoveanu, Mădălin Tiloiu, Andrei Croitoru, Marius Drăgan, Daniel Lobodan.

GOLDEN TEAM CJ

Golden Team CJ: Adrian Cristea, Florin Mihălcescu, Romeo Stan, Ionuţ Vişan, Fabian Tomescu, Andrei Goicea, Chirica Sauron, Alin Iacob*, Ionuţ Stan şi Valentin Lungoci.

* Component al echipei naţionale de minifotbal, participant la Cupa Mondială din SUA organizată anul acesta

CM & Friends: Marian Crăiuţ, Valentin Roşu, Cosmin Chiorcău, Victor Glogoviţeanu, Mădălin Puşcă, Costin Puşcă, Marian Bogdan Scarlat, Vasile Nicola, Claudiu Mircea Ionescu şi Alin Oprea.

Echipele care au folosit jucători legitimaţi

Golden Team CJ Buzău

Jucători legitimaţi: Florin Mihălcescu, Fabian Tomescu (ambii de la Fortius Buzău)

Ultima fază din competiţie: finala (locul I)

Ultima fază din competiţie în care au folosit jucători legitimaţi: şaisprezecimi

FC Astral

Jucători legitimaţi: Andrei Prorosciuc (Fortius Buzău)

Ultima fază din competiţie: sferturi de finală

Ultima fază din competiţie în care au folosit jucători legitimaţi: sferturi de finală

Buzăul Sportiv

Jucători legitimaţi: Sava George, Valentin Liscănoiu (ambii Luceafărul Buzău), Bogdan Danciu, Ionuţ Mihai, Adrian Mirgoace, Alexandru Baciu (toţi patru de la Fortius)

Ultima fază din competiţie: optimi de finală

Ultima fază din competiţie în care au folosit jucători legitimaţi: optimi de finală

CM & Friends

Jucători legitimaţi: Claudiu Ionescu (Luceafărul Buzău)

Ultima fază din competiţie: finala (locul a II-lea)

Ultima fază din competiţie în care au folosit jucători legitimaţi: şaisprezecimi]

Inter Buzău

Jucători legitimaţi: Gabriel Sârbescu (Fortius Buzău)

Ultima fază din competiţie: şaisprecezimi

Ultima fază din competiţie în care au folosit jucători legitimaţi: şaisprecezimi

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.