Dan Udrea, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti GSP dă de pământ cu Bodescu şi Cighir!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Dan Udrea, jurnalist GSP şi realizator TV Dolce Sport. Sursă foto: www.dolce-sport.ro
Dan Udrea, jurnalist GSP şi realizator TV Dolce Sport. Sursă foto: www.dolce-sport.ro

„Fotbalul românesc nu mai are nevoie de personaje ca Gigi Becali. E nociv pentru fotbal!”. Aceasta a fost declaraţia pe care Răzvan Burleanu a făcut-o în ziua în care FRF l-a prezentat ca selecţioner pe Christoph Daum.

Şeful de la Casa Fotbalului fusese deranjat că patronul Stelei încercase să-i determine pe membrii Comitetului Executiv să boicoteze validarea neamţului.

Aveţi dreptate, domnule Burleanu. Gigi Becali a nociv. E singurul patron al unei echipe mari care n-a băgat clubul în insolvenţă, nu l-a falimentat şi nici nu l-a desfiinţat. Spre deosebire de, aveţi timp să notaţi?, deci, spre deosebire de ce s-a întâmplat la Dinamo, Rapid, CFR, Urziceni, Vaslui, Timişoara, Oţelul, Petrolul, toate cu prezenţă în Europa în ultimii 5-6 ani.

Aveţi dreptate, domnule Burleanu. Gigi Becali e nociv. A fost singurul care a performat, la nivelul la care o poate face fotbalul românesc, în cupele europene. Aveţi timp să notaţi, domnule preşedinte al FRF? 12 prezenţe în grupe în ultimii 13 ani. De 4 ori în grupele Champions League! De 5 ori în primăvară. O dată în semifinalele Cupei UEFA şi o dată în optimile de finală. De Steaua vorbeam, unde patron e Gigi Becali. Nociv!

Aveţi dreptate, domnule Burleanu. Gigi Becali e nociv. Fiindcă e singurul care plăteşte sume de transfer, în fotbalul intern, bani care se duc la cluburi aflate la limita existenţei. 1 milion de euro pentru Astra înseamnă aer vital pentru o echipă cu datorii şi aflată în mare impas. 1,8 milioane pentru Hagi înseamnă bugetul poate pe 2-3 ani la Academia lui de fotbal, e drept, de unde FRF n-are ochi sau voinţă să selecţioneze jucători la naţionalele mici.

Aveţi dreptate, domnule Burleanu. Gigi Becali e nociv. Fiindcă din lotul cu care România s-a prezentat la Euro, aveţi timp să notaţi?, aşadar, din lotul lui Iordănescu, nu mai puţin de 10 au ajuns la acest nivel şi fiindcă Steaua i-a cumpărat, i-a expus în vitrina cupelor europene, după care le-a dat drumul într-un fotbal mai bun: Tătăruşanu, Chiricheş, Sînmărtean, Keşeru, Prepeliţă, Bogdan Stancu. Lor li se adaugă Chipciu, Pintilii, Stanciu şi Adi Popa, care veneau chiar din postura de stelişti. 10 din 23! Ştiţi ce sumă a cheltuit Steaua pe toţi aceşti fotbalişti aduşi de la Bistriţa, Tg. Jiu, Urziceni, Chiajna etc? Vreo 8,5 milioane de euro. Pfuuu, ce nociv e Becali!

Aveţi dreptate, domnule Burleanu. Gigi Becali e nociv. Le-a oferit lui Florin Tănase şi De Amorim posibilitatea de a creşte la un alt nivel, de a fi motivaţi suplimentar faţă de 0-5 cu Gent şi 1-4 cu Copenhaga. Şi de a-i face buni pentru echipa naţională. A României! Şi toate astea pe aproape 3 milioane de euro. Un aşa patron nociv n-am mai întâlnit.

De fapt, domnule Burleanu, nu aveţi deloc dreptate. Dar dacă pentru dumneavoastră, Becali e nociv, mă întreb cine e OK? Gabriel Bodescu? Radu Vişan? De ei are nevoie fotbalul românesc? Sau poate de celebrii Auraş Braşoveanu, Alexa Krenek, Cătălin Cighir, Cristian Vornicu şi Alin Ciobanu, din Comitetul Executiv?
Vă las, domnule Burleanu, poate aveţi treabă! Poate vi s-a spart oglinda. Aceea pe care o tot aminteaţi şi în care îi invitaţi să se privească pe toţi cei care vorbesc critic despre FRF.

Sursă articol: GSP

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentLiber la joacă în curtea şcolii! Primarul Toma a impus școlilor această regulă
Articolul următorCe este Olimpismul?
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".