Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Gloria Buzău a încheiat la egalitate, scor 1 la 1, (1-0 la pauză) partida cu Polonia Varşovia, (n.r. locul 15 în a doua ligă polonă) în primul meci de pregătire al cantonamentului pe care formaţia din Crâng îl desfăşoară în Antalya. Disputată pe unul dintre terenurile centrului sportiv Calipso din Belek, partida cu formaţia poloneză nu a scos la iveală foarte multe dintre secretele pe care Andrei Prepeliţă le-a pregătit pentru meciurile oficiale următoare, decisive pentru Gloria în drumul spre Superligă.
Primele 45 de minute au fost dominate autoritate de către formaţia buzoiană, care a irosit o serie de ocazii bune, semn că principala problemă a Gloriei rămâne ofensiva, acolo unde, momentan se află Chică-Roşă, ajutat de pe cele două flancuri laterale de Cristi Dumitru şi Matei Tănasă. Unica reuşită a primului mitan, i-a aparţinut lui Alexandru Dandea, transferat în Crâng în această pauză competiţională. Noul fundaş central al Gloriei a înscris cu o lovitură de cap, din şase metri în urma unui corner în minutul 29.
Jocul Gloriei a arătat destul de bine, în condiţiile în care în primul 11 alcătuit de Prepeliţă s-au aflat şase jucători care au evoluat pentru prima dată împreună, însă pe măsură ce au apărut schimbările în tabăra buzoienilor, a scăzut şi dominaţia teritorială, iar odată cu ea şi ocaziile. Tehnicianul celor din Crâng a schimbat întreaga echipă în partea secundă a jocului, dând „minute” tuturor celor care au făcut deplasarea din Turcia. Cu doar 10 minute înainte de fluierul final, polonezii au reuşit să restabilească egalitatea graţie reuşite lui Michalski.

Gloria Buzău urmează să mai dispute două jocuri de pregătire, pe 6, respectiv 9 februarie, adversarele urmând a fi decise.
Meci de pregătire | 3 februarie 2024 | Calipso Sports Centre, Belek, Antalya, Turcia
Gloria Buzău – Polonia Varşovia: 1-1, (1-0)
Au marcat: Dandea (min. 29)/ Michalski (min. 80)
GLORIA BUZĂU: Greab – Ferrareso, Dandea, Dobrosavlecici, Dumitraşcu – Prejmerean – Perianu, Benzar – Rădulescu, Dumitru (cpt.) – Chică-Roşă. Au mai jucat: Lăpădatu, Pârvulescu, Crişan, Şteau, Tănasă, Dumitrache, Nadolu, Zamfir, Brîncoveanu, Fărăgău şi Matei. Accidentaţi: Sălceanu, Georgiev şi Akhmetov. Antrenor principal: Andrei Prepeliţă.
POLONIA VARŞOVIA: Bąkowski – Grudniewski, Kowalski-Haberek, Majsterek – Zawistowski, Marciniec, Koton, Fadecki – Kluska, Xabi – Kobusiński. Au mai jucat: Lemanowicz – Okhronchuk, Arak, Kołodziejski, Pawłowski, Piątek, Wojciechowski, Biedrzyck, Michalski, Bajdur şi Tomczyk. Antrenor principal: Rafal Smalec.
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU