Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău a disputat ieri după amiază, cea de-a doua partidă de pregătire din cantonamentul pe care fotbaliştii lui Andrei Prepeliţă îl efectuează în Antalya (Turcia). După jocul inaugural al stagiului de la Lara, încheiat la egalitate, scor 1 la 1 în compania celor de la Polonia Varşovia (foto & video şi cronica, aici), Gloria Buzău a întâlnit echipa naţională U23 a statului Kîrgîzstan, formaţie în faţa căreia gruparea din Crâng s-a impus cu 2 la 0, scor înregistrat încă de la capătul primelor 45 de minute.

Pentru Gloria Buzău au înscris Crişan, cu o lovitură de cap din marginea careului de şase metri după un corner al buzoienilor (min. 18) şi Tănasă (min. 34), care a îndeplinit o simplă formalitate cu poarta goală după o diagonală perfectă a lui Pârvulescu, sub care a ieşit neinspirat portarul celor din Kîrgîzstan.

În partea secundă a jocului, antrenorul Andrei Prepeliţă a schimbat întreaga garnitură pentru a acorda minute egale tuturor componenţilor lotului. Oaspeţii au apărut sporadic la finalizare, în ciuda unui presing agresiv „întins” pe toată durata celor 90 de minute.

Vezi galeria foto completă a stagiului de pregătire din Antalya, aici!

În ciuda faptului că au întâlnit o echipă de tineret, Gloria Buzău a reuşit să facă un joc bun, în compania unei formaţii care în urmă cu câteva zile, a remizat cu selecţionata similară a Irak-ului, scor 0 la 0 şi care a fost învinsă de Dinamo Kiev cu 4 la 1. Adversarii buzoienilor au ca obiectiv, anul acesta, calificare în faza finală a turneului continental.

Pentru buzoieni urmează confruntarea cu FK Shkupi Skopje, vicecampioana curentă şi penultima campioană a Macedoniei, formaţie care a fost eliminată din Europa Conference League în acest sezon de către Levski Sofia, în al doilea tur preliminar, după ce a pierdut acasă cu 2 la 0 şi în deplasare cu 1 la 0. Partida cu macedonienii este ultima a stagiului de pregătire din Antalya. Meciul este programat pentru 9 februarie, începând cu ora 11:00.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.