Dat afară „politic” de la Delta Tulcea, Mihai Ciobanu este tentat de o revenire în Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
mihai-ciobanu
Fostul tehnician al buzoienilor şi-a rezilitat contractul cu Delta Tulcea

 

Mihai Ciobanu, fostul antrenor al divizionarei „C”, Gloria Buzău ar putea reveni în Crâng stagiunea următoare. Ciobanu este liber de contract după ce şi-a încheiat de comun acord cu oficialii tulceni, înţelegerea pe care o avea cu Delta, formaţia din localitate.

Potrivit unor surse, tehnicianul gălăţean a fost dat afară pe linie politică, conducătorii „portocalii” ai urbei de la Dunăre acontând locul de tehnician al Deltei lui Erik Lincar un preferat de-al ­Partidului Democrat Liberal. Antrenorul Mihai Ciobanu a stat de şase meciuri pe banca tehnică a formaţiei dobrogene, perioadă în care nu a pierdut niciun meci, a înregistrat trei victorii şi trei rezultate de egalitate. „Nu mi-am dat demisia, pentru că asta ar fi însemnat să recunosc faptul că nu mi-am făcut bine treaba. Mi-am încheiat mandatul de la Delta, de comun acord cu conducerea, cu satisfacţia muncii bine făcute. Nici nu am fost demis, să nu se înţeleagă greşit, iar la Tulcea, probabil după două mandate scurte, al treilea ar fi de prisos”, a declarat tehnicianul gălăţean la despărţirea de Tulcea.

Dorit în Crâng?

Potrivit unor surse, tehnicianul gălăţean este dorit la Gloria Buzău, formaţie pe care Ciobanu a mai pregătit-o şi în trecut alături de fiul său Alexandru, pe vremea când buzoienii erau în liga secundă. Fostul antrenor al Gloriei ar putea reveni pe banca tehnică a grupării din Crâng după actuala stagiune. Ratarea obiectivului, şi anume promovarea în liga secundă, ţintă compromisă în proporţii majore de actualul cuplu de tehnicieni Marian Roşu – Viorel Bodan, precum şi situaţia financiară acceptabilă a buzoienilor, care vor primi 25 de miliarde de lei vechi din partea Consiliului Local sunt doar două din lucrurile care l-ar putea aduce pe Ciobanu înapoi la Buzău. De altfel, tehnicianul gălăţean a avut o relaţie bună atât cu mass-media locală, cât şi cu suporterii buzoieni în perioada primului mandat din Crâng.

„M-aş bucura să revin la Buzău”

Contactat telefonic în legă­tură cu o eventuală revenire în Crâng, fostul tehnician al Deltei Tulcea a precizat: „M-aş bucura să fie din nou nevoie de serviciile mele la Buzău, mai ales că o parte din mine a rămas la Gloria, pentru că am muncit cu plăcere şi am avut rezultate în Crâng. Gloria Buzău este în mod cert o formaţie reprezentativă pentru Liga a II-a şi nu are ce căuta în divizia C, este un club pentru care am un deosebit respect”.

De la capăt

Mihai Ciobanu a precizat că, dacă va reveni în Crâng, îşi va dori să reia proiectul pe care l-a început în primul mandat şi nu l-a putut duce la bun sfârşit din cauza condiţiilor financiare, acţiune care implică reformarea centrului de copii şi juniori, readucerea spectatorilor pe arena din Crâng şi în primul rând rezultate pozitive pentru echipa de seniori, plus promovarea în primul an în liga a II-a: „Păstrând proporţiile, Buzăul are tot ce ai nevoie în fotbal. Are suporteri pătimaşi, are o infrastructură extraordinară şi posibilităţi de a susţine lejer o echipă cel puţin la nivelul ligii secunde. Singura problemă este că mai are nevoie şi de o echipă competitivă. Proiectul pe care l-am început în primul mandat, prin promovarea de juniori la echipa mare şi multe altele trebuia dus la bun sfârşit. ­M-ar tenta să revin la Buzău, dar tot cu un proiect de o durată cel puţin medie şi cu obiective îndrăzneţe”.

„Nu ştiu ce se va întâmpla din vară”

Marian Roşu, actualul tehnician al Gloriei Buzău a fost întrebat la sfârşitul partidei cu Victoria Chirnogi, dacă va mai continua în Crâng după terminarea actualei stagiuni, în cazul în care promovarea în liga secundă nu va fi realizată: „Eu personal încă mai cred în şansele noastre de a ajunge în divizia a II-a, chiar dacă acestea sunt foarte mici. Nu pot spune ce se va întâmpla din vară, însă normal că eu mi-aş dori să continui la Buzău, aici unde este a doua mea casă. Sper să am şi girul conducerii în acest caz”, a spus Marian Roşu. Dan Tulpan, preşedintele buzoienilor, nu a putut fi contactat pentru a infirma sau a confirma zvonurile privi­toare la o posibilă revenire a tehnicianului Mihai Ciobanu pe banca Gloria.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.