Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Alina Ilie (22 de ani, inter dreapta) şi Dziyana Ilyina (Belarus, 23 de ani, centru), ambele legitimate la Sport Club Municipal, formaţie nou-promovată în Liga Florilor sunt printre cele mai bune marcatoare din primul eşalon, cu 47, respectiv 48 de goluri.

Alina Ilie în tricoul reprezentativei naţionale de tineret. Sursă foto: Handbal-Volei.ro

Născută pe 13 mai 1996, în Râmnic, aceasta a început handbalul la HC Oltenia, iar apoi a ajuns la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea. În Liga Florilor, ea a mai evoluat între 2015 şi 2018 la HCM Unirea Slobozia, până ce gruparea din Ialomiţa a retrogradat în Divizia A, la finele sezonului trecut, când s-a mutat la Buzău. Alina Ilie a cucerit titlul mondial cu naţionala de junioare a României, la turneul final din 2014. Ulterior, ea a obţinut medalia de bronz cu reprezentativa de tineret, la Campionatul Mondial din 2015, din Rusia. În condiţiile în care e considerată una dintre jucătoarele de perpectivă ale ţării noastre, vâlceanca se află de mai mult timp şi în atenţia selecţionerului Martin Ambrosio pentru echipa de senioare a României. Din păcate, anul trecut, ea a ratat prezenţa la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, din cauza unei accidentări.

Dziyana Ilyina este fostă jucătoare la Dunărea Brăila şi apără din acest sezon culorile grupării SCM Gloria Buzău. Handbalista născută pe 4 ianuarie 1996 a venit în 2017 în România, de la Vardar Skopje (Macedonia), echipă care a disputat finala Ligii Campionilor în urmă cu un doi ani. Sportiva din Belarus a fost desemnată recent cea mai bună jucătoare străină componentă a grupării din Crâng.

HANDBAL FEMININ / LIGA FLORILOR
Topul golgheterelor (după primele 10 etape)

68 goluri – Mihaela Senocico-Ani (CS „U” Cluj-Napoca)
63 goluri – Alina Vătu (Dunărea Brăila)
58 goluri – Cristina Zamfir Florianu (SCM Craiova)
55 goluri – Oana Chirilă Ţiplea (CS Gloria Bistriţa 2018)
50 goluri – Ada Moldovan (Măgura Cisnădie)
49 goluri – Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
48 goluri – Dziyana Ilyina (Belarus / SCM Gloria Buzău)
47 goluri – Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Diana Puiu Lazăr (CS „U” Cluj-Napoca)
46 goluri – Claudia Constantinescu (HC Zalău), Helena Rysankova (Cehia / Minaur Baia Mare), Roxana Rob Szollosi (HC Zalău)

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.