Drept la replică. „Vioară” îi răspunde pamfletarului Stanca

2
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ION-VIOREL

Scrisoare deschisă către dl. Stanca şi suporterii rapidişti,

Având în vedere articolul „Scrisorile lui Stanca: Dragă Ion Viorel” semnat de domnul George Stanca în ziarul Click după confruntarea dintre Gloria Buzău şi Rapid Bucureşti mă văd nevoit să fac următoarele precizări pentru a limpezi apele atât în rândul suporterilor giuleşteni, cât şi în mintea domnului redactor. Atât subsemnatul Ion Viorel, antrenor al formaţiei Gloria Buzău, cât şi oficialii echipei anterior amintite au făcut toate demersurile necesare pentru ca reprezentanţii echipei Rapid Bucureşti şi invitaţii acestora la Buzău, printre care şi domnul Stanca să se simtă bine în oraşul nostru şi să beneficieze de cele mai bune condiţii pe durata scurtei şederi. Menţionez că nu am adus injurii formaţiei Rapid Bucureşti şi nu am făcut nici un gest care să atingă măcar suporterii, istoria, palmaresul, tradiţia şi spiritul formaţiei giuleştene. În ciuda acestora nu pot să nu îmi exprim regretul faţă de comportamentul domnului Stanca şi al unor oficiali giuleşteni în jocul pe care l-am disputat în urmă cu câteva zile, atitudine care nu face deloc cinste unui club precum Rapid Bucureşti. Am fost jigniţi, scuipaţi şi supuşi unui tratament nedemn grupării pe care dumneavoastră domnul Stanca încercaţi să o protejaţi. Mai mult doresc să vă aduc aminte de comportamentul dumneavoastră arătat la Buzău. Vă aduc aminte că în timp ce vă aflaţi singur în sala de protocol aţi avut curajul de a luat tot ce este pe masă într-o borsetă, iar în cazul în care vă îndoiţi de acest lucru vă aştept la sediul clubului să urmărim împreună imaginile înregistrate de camera de supraveghere.

Reprezentanţii mass-media care doresc materialul video sunt invitaţi la sediul clubului.

Acesta nu este un pamflet, este realitatea.

Semnat Ion Viorel,

Antrenor Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII

  1. George Stanca este cel care semneaza pamflete in cotidianul Click. Si, totodata, (1)dovada vie a perceptiei eronate a acceptiei jurnalistice critice, obiective, impartiale.Cine are rabdarea de a-i radiografia (2)vorbele desantate, poate sesiza si acest aspect.Bineinteles, mai sunt si alte constatari incongruente cu cerintele definitorii profesiei sale.De exemplu, (3)necunoasterea rolului virgulei in propozitie.Mentionez pentru incepatorii in descifrarea misterului numit, generic, limba romana si amintesc celor avizati ca amplasarea sa nu este determinată de fonetică, ci de o serie de reguli gramaticale.Virgula apare adesea în propoziție și în frază când se face o pauză în vorbire.(4)In contextul „Tu, ai jucat fotbal.”rostul virgulei este inexplicabil, poate avea insa valente patologice care tin strict de autorul textului, ” jurnalistul” George Stanca.(5)De asemenenea, atunci cand se doreste reluarea/accentuarea ideii expuse în cadrul unei comunicări, sinonimele sunt cheia.Este deranjant sa tot repeti, pe parcursul a 4 propozitii, un „oarecare” la infinit.(6)Si la capitolul expresivitate, asa-zisul „jurnalist” este restantier, semnul exclamarii lipsind cu desavarsire din constructia „Ce comportament ingrat faţă de o echipă(…).” Corect si firesc se scrie asa : „Ce comportament ingrat faţă de o echipă(…)!”Pesemne, a fost absent la orele de Limba si literatura romana, insa in stilul sau, caracterizat de o rahitica ironie ce se diferentiaza clar de fina ironie neintalnita in cazul personajului acesta, a ales sa aiba o cariera in care esentialul este dat tocmai de cunoasterea corecta a limbii romane.(7) In aceasta situatie, el inventeaza cuvinte.De exemplu, in cadrul propozitiei ” Nu am cuvinte să scot din hazna cu polonicul şi să te împloşc…”, acest „implosc” care ar fi trebuit sa fie, de fapt, verbul „sa improsc”, este un alt indiciu al cunoasterii deformate a limbii romane.
    Fiind intrebat, in contextul unui interviu, cel fel de elev era, George Stanca afirma: „Eram tipul de şcolar corect, mereu premiant fără a face vreun efort”.(8) Coincidentia oppositorum asadar, si corect si premiant, subliniez, „fara a face vreun efort”.Cat de graitoare este o asemnea destainuire!