Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Într-un interviu acordat Europa FM, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că, de anul școlar viitor, numărul orelor de sport din orarul elevilor ar putea crește,
iar peste trei ani, în orarele elevilor s-ar putea regăsi cinci ore de sport pe săptămână. Totodată, sporturile practicate ar putea fi mai multe decât în prezent.

Din 2023, după părerea mea, văd așa, să avem o creștere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăși un plus și tot așa. Trebuie să ne gândim și la construcția infrastructurii și ce sporturi vom face în școli.” a declarat ministrul Eduard Novak în cadrul acestui interviu.

Creșterea numărului de ore din programa școlară va fi prevăzută în strategia națională pentru sport, care va fi gata în primăvara acestui an, după un an și jumătate de la inițierea planului, spune ministrul Sportului.

Eduard Novak a recunoscut și că românii sunt cei mai sedentari din Europa: „Suntem cei mai sedentari, predispuși la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în școală, nu avem sport de masă și avem performanță din ce în ce mai puțină. La noi, în sportul în școală practicăm doar 3 sporturi: atletism, gimnastică și joc, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, acolo se practică 6 – 8 sporturi.

Sursă: Europa FM

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.