Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

FC Buzău a rămas fără cele trei puncte câştigate pe teren, în prima etapă a play-off-ului Ligii secunde la fotbal, scor 6 la 2 cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu. Concret, Departamentul Competiții al FRF a descoperit că FC Buzău l-a utilizat pe fundașul Kamil Wiktorski în stare de suspendare în meciul de pe teren propriu disputat zilele trecute în Crâng.

Wiktorski a fost introdus pe teren în minutul 82 al jocului, în locul lui Daniel Vîrtej, iar cele aproape 10 minute petrecute în teren de jucătorul polonez au reprezentat motivul pentru care FC Buzău a pierdut cu 0-3 la ”masa verde” jocul și nu mai are 35 de puncte în clasament, ci 32, menținându-se însă tot pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului, acum la doar un punct peste Unirea Dej. În schimb, Viitorul Pandurii, cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde”, acumulează 27 de puncte și face un salt de un loc în clasament, de pe poziția a 4-a pe 3, acum cu 27 de puncte, se arată într-o ştire Liga2.ro

”Sesizare cu privire la jucătorul Wiktorski Kamil, component al clubului AS FC Buzău
În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art 34 din RD, AS FC Buzău se sancționează cu Forfait (3–0 în favoarea echipei ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu) și i se aplică penalitate sportivă de 850 lei”, a anunțat FRF după decizia din 30 martie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Mâna dreaptă a preşedintelui AJF Buzău, Adrian Petre vinovată fără vină?

În mod obișnuit, persoana din cadrul unui club care se ocupă de evidența cartonașelor galbene și roșii primite de jucători, deci de situația lor privind dreptul de joc sau nu este delegatul, iar în cazul FC Buzău acesta este Marian Lambru, unul dintre cei mai bine pregătiţi oameni de fotbal din Buzău, în privinţa regulamentelor de joc, fost secretar general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău aproape două decenii şi mâna dreaptă a ultimilor doi conducători de for judeţean de după Revoluţie.

Palatul Comunal cere demisa de onoare lui Lambru, considerând greşeala „intolerabilă”

Greşeala care i-a costat pe buzoieni trei puncte nu a fost bine primită de suporterii buzoieni şi nici de cele două autorităţi locale care finanţează FC Buzău, Primăria Buzău, respectiv Consiliul Judeţean Buzău. Reacţie care se regăseşte şi în rândul investitorului privat al formaţiei din Crâng. Din partea Palatului Comunal, surse neoficiale confirmă varianta în care i se cere plecarea delegatului de la echipă, în timp ce alte voci spun că deja conducerea clubului din Crâng a găsit alte variante pentru unul dintre posturile esenţiale din viaţa unui club profesionist.

A plecat de la SCM Gloria Buzău, echipa primăriei în ianuarie 2021

Marian Lambru a fost „moştenit” de la secţia de fotbal a SCM Gloria Buzău. Acesta şi-a încheiat contractul cu clubul condus de Cristian Ceauşel în luna ianuarie a anului 2021 de comuna acord, în urma restructurării activităţii secţiei şi a fost reactivat de FC Buzău. Soarta acestuia depinde, în momentul de faţă, de conducerea FC Buzău. Cu trei luni înaintea expirării contractului, Lambru poate pierde până la 25% din venituri, vreme de 3 luni, acesta fiind maximum legal pe care gruparea buzoiană i-l poate imputa. În momentul de faţă, Consiliul de Administraţie al FC Buzău este alcătuit din Constantin Cristea – preşedinte, investitor privat; Cristian Ceauşel şi Eduard Pistol, reprezentanţii Primăriei Buzău, respectiv Gheroghe Guiu şi Dragoş Cefalan, reprezentanţii CJ Buzău.

Oamenii primarului îi pot decide destinul

Destinul în Crâng a lui Marian Lambru poate fi decis exclusiv de la Palatul Comunal. Constantin Cristea, preşedintele CA este internat în spital şi, de două săptămâni, şi-a derogat prerogativele către Cristian Ceauşel, vicepreşedinte, reprezentant al Primăriei din Buzău. Acesta are două voturi, alături de cel al lui Eduard Pistol, iar cei doi pot încheia contractul delegatului de la FCBZ. Mai mult, se pare că această decizie va fi luată în curând, întrucât tot Ceauşel a aprobat demiterea lui Lambru de la SCM Gloria Buzău, în ianuarie 2021, din motive de restructurare a secţiei de fotbal pregătită la acea vreme de Ilie Stan.

Duminică, de la ora 11:00, FC Buzău va întâlni în deplasare FC Braşov, în etapa a doua a play-out-ului ligii secunde, grupa B, partidă care va fi transmisă pe Digi Sport. Imagini şi reacţii de la joc pot fi vizionate pe Buzăul Sportiv, imediat după încheierea partidei.

Liga 2.ro: Dunărea Călărași, ultima pățită în Liga 2. Și SSC Farul a comis-o

La nivelul Ligii 2, ultima astfel de ispravă rușinoasă a avut-o Dunărea Călărași în sezonul trecut, ediția 2020-2021. Meciul cu Universitatea Cluj, câștigat cu 3-2 de Dunărea pe teren propriu, în etapa a 7-a a sezonului regular, a fost pierdut cu 0-3 la ”masa verde” fiindcă echipa antrenată atunci de Cristian Pustai l-a utilizat în stare de suspendare pe Robert Boboc. Acesta a fost integralist în respectivul joc.

După această gafă, președintele executiv al clubului Dunărea, Eugen Pîrvulescu, demisiona, însă pleca și delegatul Ion Fenghea.

Mai înainte, în urmă cu două sezoane, SSC Farul a rămas fără punctul obținut în meciul cu CS Mioveni, desfășurat la Constanța și încheiat cu scorul de 3-3, după ce l-a folosit pe Madikaba Doumbia, care era în stare de suspendare. Constănțenii, antrenați atunci de Petre Grigoraș, pierdeau cu 0-3 meciul respectiv.

  • La nivelul Ligii 3, unul mai amator ca cel din Liga 2, la finalul anului trecut, deci în actualul sezon, CS Tunari pierdea la ”masa verde” jocul cu FCSB 2, câștigat pe teren cu 3-1, fiindcă l-a utilizat în stare de suspendare pe Alexandru Edward Dane. La nivelul Ligii 3 însă, de-a lungul anilor, multe echipe au comis astfel de gafe.
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.