Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Marian Lambru, delegatul echipei de liga a II-a FC Buzău, a explicat în exclusivitate pentru cititorii Buzăului Sportiv, situaţia care a dus la pierderea prin forfait a meciului câştigat pe teren de fotbaliştii buzoieni, scor 6 la 2, în compania formaţiei Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Ştirea iniţială aici: 

TOATE DETALIILE DESPRE EROAREA DIN CRÂNG | Greşeala care ar putea să îi încheie cariera! FC Buzău a pierdut copilăreşte o partidă în care a înscris 6 goluri

Potrivit oficialului buzoian, care a luat legătura telefonic cu oficialii FRF înaintea jocului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru a se elucida privitor la dreptul de joc al fundaşului polonez Kamil Wiktorski, eroarea este de interpretare a regulamentului, condiţii care deşi îi sunt favorabile au făcut ca Marian Lambru să-şi asume întreaga responsabilitate şi totodată, consecinţele ulterioare. Practic, cartonaşele galbene primite în timpul sezonului regulat se anulează, însă sancţiunile sunt păstrate. Iată articolele interpretabile din regulament:

Liga 2.ro: Dunărea Călărași, ultima pățită în Liga 2. Și SSC Farul a comis-o

La nivelul Ligii 2, ultima astfel de ispravă rușinoasă a avut-o Dunărea Călărași în sezonul trecut, ediția 2020-2021. Meciul cu Universitatea Cluj, câștigat cu 3-2 de Dunărea pe teren propriu, în etapa a 7-a a sezonului regular, a fost pierdut cu 0-3 la ”masa verde” fiindcă echipa antrenată atunci de Cristian Pustai l-a utilizat în stare de suspendare pe Robert Boboc. Acesta a fost integralist în respectivul joc.

După această gafă, președintele executiv al clubului Dunărea, Eugen Pîrvulescu, demisiona, însă pleca și delegatul Ion Fenghea.

Mai înainte, în urmă cu două sezoane, SSC Farul a rămas fără punctul obținut în meciul cu CS Mioveni, desfășurat la Constanța și încheiat cu scorul de 3-3, după ce l-a folosit pe Madikaba Doumbia, care era în stare de suspendare. Constănțenii, antrenați atunci de Petre Grigoraș, pierdeau cu 0-3 meciul respectiv.

  • La nivelul Ligii 3, unul mai amator ca cel din Liga 2, la finalul anului trecut, deci în actualul sezon, CS Tunari pierdea la ”masa verde” jocul cu FCSB 2, câștigat pe teren cu 3-1, fiindcă l-a utilizat în stare de suspendare pe Alexandru Edward Dane. La nivelul Ligii 3 însă, de-a lungul anilor, multe echipe au comis astfel de gafe.

Duminică, de la ora 11:00, FC Buzău va întâlni în deplasare FC Braşov, în etapa a doua a play-out-ului ligii secunde, grupa B, partidă care va fi transmisă pe Digi Sport. Imagini şi reacţii de la joc pot fi vizionate pe Buzăul Sportiv, imediat după încheierea partidei.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.