Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Doi jucători importanţi din fotbalul călărăşean sunt acuzaţi că joacă pe fals la divizionara a cincea, Voinţa Limpeziş (n.r. locul 2 în seria a doua a Ligii a V-a din Buzău). Este vorba despre Petre Ungureanu, legitimat în realitate la Ulmu (n.r. locul patru în clasamentul la zi a Ligii a IV-a din Călăraşi) şi Bogdan Wincentovici, component al formaţiei Agricola Borcea, campioana judeţului Călăraşi, echipă aflată pe locul 12 în seria a doua din Liga a III-a. Ambii au fost surprinşi în tricoul grupării din Limpeziş la meciul câştigat de Voinţa pe 19 noiembrie în campionatul seriei a doua din Liga a V-a de Buzău, etapa a XI-a. Informaţia a fost furnizată de către site-ul sportcălărăşean.ro poate fi găsită în întregime aici şi aici. Potrivit celor de la SportCălărăşean.ro, Ungureanu evoluează în judeţul Buzău folosind legitimaţia lui Cristea Nicu – Cristian şi tricoul cu numărul 16, în timp ce Wincentovici se foloseşte de legitimaţia lui Ioniţa Robert Cristian (vezi prima imagine).

„Acum, Petre Ungureanu este acuzat ca joaca la Vointa Limpezis, formatie din Liga a 5-a Buzau.Au aparut si dovezi. Site-ul www.buzau.net publica fotografii de la partida pe care a doua echipa a “capitanului” de la Ulmu a disputat pe teren propriu, in compania celor de la Luceafarul Maxenu.

Ungureanu evolueaza cu numarul 16, folosind o legitimatie remisa de AJF Buzau pe numele Cristea Nicu – Cristian. Potrivit forului fotbalistic buzoian, Ungureanu a fost legitimat sub aceasta identitate la data de 11 martie 2016. Iar pentru ca circul sa fie complet, printre coechipierii sai se afla Bogdan Wincentovici, de la Agricola Borcea, campioana la zi a Ligii Tractoristilor.” – Sport Călărăşean

Sursă foto: Buzau.net şi Facebook/AgricolaBorcea.

Cine a zis că nu se câştigă bani buni din fotbalul mic, se înşeală

Cei doi jucători par să câştige bani buni din fotbal, deşi nivelul la care evoluează nu este unul ridicat. Echipa Mostiştea Ulmu este considerată cea mai bogată componentă din Liga a IV-a de Călăraşi, aceasta fiind finanţată de către omul de afaceri local Vasile Tîrşolea. Prima pentru o victorie a jucătorilor călărăşeni depăşind 400 de lei în meciul cu nou promovata Jegalia sau 600 de lei în partida cu Vâlcelele, adică banii pe care un fotbalist îi obţine în urma unui succes în al treilea eşalon al fotbalului românesc. Salariile fotbaliştilor sunt cuprinse între 1000 de lei, cel mai mic respectiv 1500 de lei cel mai mare.

Cu toate acestea, Ulmu a pierdut fără drept de apel jocul de la Valcelele. “Am avut posesia, dar s-a repetat problema noastră din ultima vreme. Ratăm foarte mult, iar asta se întâmplă pentru ca nu avem omul care se bage mingea în poartă. Cei de la Vâlcelele au câştigat meritat. Au ştiut ce să joace. Ne-au prins pe contre şi au marcat”, a declarat Augustin Calin, antrenor la Ulmu. După joc, ambele formaţii au făcut câte o contestaţie. Ulmu spera să câştige jocul pe motiv că Iordache mai evoluează si la Comprest GIM. Bomba este alta. Gazdele l-au contestat pe celebrul Petre Ungureanu, care este un „greu” al Ligii Tractoriştilor. Este de trei ori campion judeţean, cu Modelu, Olteniţa şi Borcea. Iar Marius Păun, tehnicianul celor de la Spicul Vâlcelele susţine că are dovezi prin care poate demonstra că atacantul joacă şi în judeţul Buzău. “Am actele lui de la Limpezis, echipa de pe locul doi din Liga a 5-a. Acum două săptămâni chiar a dat gol pentru ei. Am un prieten la Buzău care mi-a arătat totul. Joacă pe o legitimaţie care are alt nume şi alte date de identificare, dar este fotografia lui”, a declarat antrenorul.

Sursă foto: Buzau.net Fotografii realizate de colegii de la Buzau.net în urmă cu 2 săptămâni la meciul Limpeziş-Maxenu

„Petre Ungureanu a mai fost anul acesta in centrul unui scandal identic. Juca pentru Borcea in primavara, iar cei de la Ciocanesti au contestat dreptul sau de joc. Pana la urma, acestia au renuntat la initiativa deoarece Cornel Ticu ar fi fost urmarit in drum spre Calarasi de mai multe masini. La acea vreme, cel care le-a oferit informatiile celor de la Ciocanesti a fost Bogdan Leu, buzoian la origine.” – Sport Călărăşean

Ce se va întâmpla la Buzău?

Mai multe echipe din zona Râmnicului sunt bănuite de ceva vreme că folosesc constant jucători cu dublă legitimare, însă până acum nimeni nu a dorit/putut proba utilizarea acestora. Potrivit regulamentelor, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău nu mai poate face nimic în privinţa partidelor în care aceştia au îmbrăcat tricoul formaţiei din Limpeziş, asta pentru că rezultatele au fost deja omologate de către comisiile de specialitate. Judeţul Buzău se află pe unul din primele locuri din ţară, în privinţa numărului de jucători legitimaţi, dar şi al numărului de cluburi care participă în întrecerile organizate sub egida forului condus de Adrian Petre.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU

  1. De când jucam la fosta echipă Voința Lunca am atras atenția că se joacă cu dubla legitimare sau pe fals dar nu mă luat nimeni în serios. După ce mai mulți jucători au plecat de la Lunca primarul a adus mai mulți jucători de la Făurei Sat care jucau pe fals. I-am atras atunci atenția domnului președinte al AJF Buzău și nu a făcut nimic.