EXCLUSIV! „Regie marca Hăhăianu!” Trăsnea, chemat la „Disciplină” după ce i-a dat „un capac” preşedintelui de la Fortius

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Iulică Trăsnea, preşedintele formaţiei locale de futsal este chemat miercuri, la sediul Federaţiei Române de Fotbal pentru a se prezenta în faţa Comisiei de Disciplină după un episod neplăcut prin care acesta a trecut la meciul echipei sale cu concitadina Fortius. Partida dintre cele două reprezentate ale judeţului Buzău în liga secundă de futsal s-a disputat pe 5 mai 2017, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” şi s-a încheiat cu victoria formaţiei Luceafărul Buzău, scor 5 la 4.

Raportul suplimentar, echivalentul unui scenariu SF

Potrivit raportului suplimentar (vezi facsimil) întocmit de observatorul Vasilică Constantin „…în minutul 13:58 preşedintele echipei Luceafărul Buzău, dl. Trăsnea Iulian care era în stare de suspendare (lucru aflat ulterior), a coborât din tribună şi a lovit cu piciorul puternic masa oficială la care se aflau cronometrorul (n.r. fiul preşedintelui Fortius, Gică Hăhăianu) şi observatorul de joc. Menţionez că mingea era în joc. Dl. preşedinte Iulică Trăsnea se afla într-o stare vizibilă de nervozitate, consider nejustificată, acesta protestând prin gesturi şi cuvinte la evenimentele din teren. Dl. delegat al echipei gazdă, Hăhăianu Gheorghe a intervenit pentru a calma nervozitatea reprobabilă a dl. Trăsnea Iulian. Dl. Trăsnea Iulian l-a apostrofat pe dl. Hăhăianu Gheorghe şi l-a lovit cu palma peste cap pe acesta. Menţionez că nu a fost o lovitură dură, dar gestul în sine s-a produs…”.

Cum au stat lucrurile de fapt…

Suspendat, Iulică Trăsnea, preşedintele formaţiei Luceafărul Buzău a privit meciul echipei sale din tribună, din postura de simplu spectator, alături de câţiva apropiaţi. În minutul 13 al jocului din Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Vasile Nicola, jucător reprezentativ al „găştii nebune” (n.r. Sportul Studenţesc), unul dintre cei mai „cuminţi” componenţi ai formaţiei prezidate de Trăsnea a fost eliminat pe nedrept, pentru „injurii (folosirea de cuvinte injurioase şi grosolane) la adresa arbitrului (*potrivit raportului de joc)”. În acel moment, conducătorul echipei Luceafărul a coborât din tribună pentru a cere explicaţii observatorului, având în vedere eliminarea nejustificată a jucătorului său. De masa oficială s-a apropiat şi conducătorul celor de la Fortius care a vrut să-l trimită pe Trăsnea înapoi în tribună împingându-l spre ieşirea de pe teren, moment în care preşedintele Luceafărului s-a desprins din braţele omologului său. Aceasta fiind de altfel singura atingere dintre cei doi. Cunoscând temperamentul lui Trăsnea, Hăhăianu a căutat să-l provoace chemând imediat forţele de ordine şi cerând să fie scos din sală.

Lupta pentru „ciolan” s-a dus pe 400 de lei de jucător

Derby-ul buzoian din eşalonul secund de futsal a avut o miză foarte importantă pentru cele două combatante. Înaintea jocului, cele două echipe erau despărţite de două puncte, Luceafărul având 22, în timp ce Fortius doar 20. Oficialii echipei Fortius şi-au dorit victoria pentru a depăşi în clasament Luceafărul, însă lupta dintre cele două nu s-a dat doar pentru meritele sportive. Anul acesta, Consiliul Judeţean Buzău a alocat o sumă importantă ramurii sportive „futsal” şi a impus performanţa ca cel mai important criteriu de departajare în privinţa finanţării. Cu alte cuvinte, cine încheia campionatul pe un loc fruntaş, primea mai mulţi bani din partea autorităţilor judeţene, suma fiind direct proporţională cu poziţia finală din ierarhia eşalonului doi. Potrivit unor surse, jucătorii formaţiei Fortius Buzău aveau promişi 400 de lei per jucător pentru o victorie în faţa trupei lui Trăsnea. Până la urmă, Luceafărul Buzău a încheiat competiţia pe locul patru, cu 28 de puncte, în timp ce Fortius s-a clasat pe locul şapte, din zece echipe, la finele întrecerii din liga a doua.

Observatorul FRF, influenţat de Hăhăianu?

Gheorghe Hăhăianu, preşedintele formaţiei Fortius deţine o funcţie destul de importantă în organigrama futsalului românesc, iar presiunile exercitate de acesta asupra celor de la Luceafărul s-au văzut transcrise în raportul suplimentar întocmit de observatorul Vasilică Constantin, lucru blamat ulteriori şi de reprezentanţii echipei conduse de Trăsnea. Conducătorul celor de la Fortius are o relaţie apropiată cu Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi Gabriel Bodescu, secretarul general al forului din Capitală, ultima vizită la Buzău a celor doi fiind făcută la invitaţia lui Hăhăianu.

Trăsnea: „Se încearcă lucruri necurate, incorecte şi deloc demne”

Contactat pentru a îşi expune un punct de vedere privitor la incidentul la care a luat parte, Iulică Trăsnea s-a rezumat la o scurtă declaraţie: „Lucrurile scrise în raportul suplimentar al observatorului sunt departe de realitate. Întradevăr am avut un comportament coleric în urmă cu mult timp, însă am realizat că acest lucru nu este benefic nici echipelor în care sunt angrenat, nici fenomenului sportiv. De câţiva ani m-am potolit şi îmi văd liniştit de treabă, însă trăiesc cu impresia că cel puţin la acest joc am fost vânat. Am muncit mult, cu bani de acasă şi cu aportul fantastic al jucătorilor mei pentru a duce la bun sfârşit acest campionat, pe care, iată, l-am încheiat pe locul patru. Domnul Hăhăianu încearcă lucruri necurate, incorecte şi deloc demne pentru un conducător de club, pentru un bărbat. Ne-a schimbat şi ziua meciului fără a ne anunţa şi a făcut multe altele, da` nu vreau să zic mai mult. Să fiu pedepsit doar când merit, nu când se trezesc toţi să dea în mine”. Potrivit unor surse, din cauza unor motive pe care încă nu le divulgăm, se pare că Gheorghe Hăhăianu a căzut în dizgraţia „lumii bune” a fotbalului buzoian, inclusiv a preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Petre, totodată vicepreşedinte al CJ Buzău. Gică Hăhăianu nu a putut fi contactat pentru a îşi expune un punct de vedere.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.