Festival de hochei la Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

hochei-buzau

Patinoarul „Ice Magic” va fi gazda Festivalului Olimpic Românesc pentru hochei pe gheață. Competiția destinată copiiilor sub 10 ani va avea loc în acest weekend, urmând ca printre participate să se afle și formații de top din țară precum Bikak Târgu Secuiesc, Kiraly Pingvinek Sfântu Gheorghe, CSS Miercurea Ciuc sau Corona Brașov.

Filiala Buzău a Academiei Olimpice Române, alături de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Buzău și clubul de hochei Ice Magic Buzău, va organiza în acest weekend cea de-a doua ediție a Festivalului Olimpic Românesc la hochei pe gheață. În cadrul evenimentului vor participa  reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Academia Olimpică Română, oficialități locale și nu în ultimul rând, hocheiști care au reprezentat România la edițiile anterioare ale Jocurilor Olimpice de Iarnă. Organizatorii au invitat mai multe formații din țară, printre acestea numărându-se Steaua Rangers Juniori 1 și 2 București, Triumf București, Viitorul Hocheist București, Olimpia Ploiești, CSM Suceava, Dunărea Galați, Dunărea ­Gla­diators Galați, Bikak Târgu Secuiesc, KiralyPingvinek Sfântu Gheorghe, CSS Miercurea Ciuc și Corona Brașov. Acțiunea are ca scop promovarea și dezvoltarea sporturilor de iarnă în rândul copiilor și tinerilor, promovarea olimpismului și a valorilor acestuia, a spiritului de fair – play, a corectitudinii și onoarei pe timpul competițiilor sportive.

Totodată, se urmărește crearea la copii a obișnuinței cu întrecerea sportivă, respectarea adversarilor, respectarea arbitrilor și, nu în ultimul rând a publicului spectator. La sfârșitul întrecerii toți participanții vor fi recompensați cu trofee, diplome și premii din partea organizatorilor. Festivalul se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 8.00 – 17.00.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.