Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Astăzi, pe stadionul din Crâng, s-a jucat meciul din etapa a 11-a a Ligii 2, între FC Buzău și Unirea Slobozia. Până în minutul 33, când ialomițenii au deschis scorul, partida a fost echilibrată, cu faze de joc la ambele porți.

Primul gol al partidei a fost marcat Unirea Slobozia, prin africanul Christ Afalna, care a plecat de la limita offside-ului, a insistat și mingea respinsă de Vîrtej s-a lovit de piciorul său, intrând apoi în poartă. După marcarea primului gol din minutul 33, până la pauză, Chică-Roșă, Ciobanu și Ekollo au ratat ocazii mari pentru FC Buzău în minutele 37 și 38.

VEZI AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ!

În repriza secundă buzoienii au condus jocul în permanență, iar în minutul 55 au reușit egalarea, printr-o lovitură de la 11 metri executată fără emoții de Paul Pațurcă. Până la finalul reprizei, ialomițenii au reușit să blocheze toate acțiunile ofensive ale jucătorilor de la FC Buzău, meciul terminându-se la egalitate.

După egalul de astăzi, FC Buzău urcă pe locul 5 în clasament, cu 21 de puncte egalând Steaua și devansând-o datorită golaverajului mai bun, 36-9 față de 17-8. În etapa următoare etapa FC Buzău va juca deplasare la Ripensia, la 31 octombrie, începând cu ora 11:00.

E o echipă bună, care anul acesta vrea în play-off. O echipă care a început foarte bine, dar a avut ceva sincope pe parcurs. A câștigat etapa trecută și joacă ultimele șanse de a se mai apropia de acest pluton de șase, care acum pare puțin desprins. E bine că ne aflăm și noi în pluton. Și din această prismă, din acest unghi, putem privi întâlnirea ca una foarte importantă. La o victorie, ne vom duce la opt puncte plus un punct pe care îl face golaverajul, pentru că nu cred că până la finalul sezonului regular ne poate depăși cineva la golaveraj. În general, cu echipele care se află în spatele nostru și care ne urmăresc, în afară de Slobozia, cu care nu am jucat, am reușit să câștigăm. Și cu Metaloglobus, și cu Csikszereda, și cu Iași. Ar fi foarte, foarte bine, extraordinar, dacă am lua toate punctele”, a declarat antrenorul Cristian Pustai înaintea meciului cu Unirea Slobozia.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.