Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În imaginea alăturată se află lotul de jucători al Fotbal Club Gloria Buzău, înaintea stagiunii 1984-1985, cea mai bună din istoria de aproape cinci decenii a buzoienilor. Fotografia ilustrează un material de prezentare al participantelor în prima ligă, publicat în revista „Fotbal”.

La capătul sezonului `84 -`85, FC Gloria Buzău se afla pe treapta a cincea din 18 combatante în Divizia A, după 34 de meciuri în care jucătorii antrenaţi de Gheorghe Constantin au obţinut 34 de puncte, în urma următoarei linii de clasament: 13-8-13, 51-51. Menţionăm faptul că în sezonul 1984-1985 se acordau două puncte pentru o victorie şi unul pentru o remiză, iar clasarea pe locul 5 a permis celor din Crâng să bifeze ulterior unica prezenţă europeană. Iată şi componenţa celor prezenţi în fotografie:
– rândul de sus, de la stânga: dr Mircea Pătrașcu (medic), Valentin Kramer, Ilie Năstase, Eremia Șumulanschi, Petrică Comănescu, Dumitru Ghizdeanu şi Ion Ioniță (antrenor secund).
– rândul din mijloc: Gheorghe Constantin (antrenor principal), Ion Balaur, Dudu Georgescu, Ion Tică, Puiu Stoica, Constantin Mircea, Andriesei şi Florian Dumitrescu (antrenor secund).
– rândul de jos: Dan Tulpan, Mircea State, Vasile Lazăr, Alexandru Cristian, Vasile Ivana şi Gabriel Zahiu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.