Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

O echipă 100% românească activează la Viena, în Liga a treia de fotbal pe teren redus. Este vorba de FC Valahia, club înființat în anul 2017, de doi români inimoși, mari iubitori ai acestui sport: Alin Constantin și Lucian Rafan. Motto-ul echipei este ”Pasiune, Onoare, Ambiție”. În acest an de campionat, jucătorii români s-au comportat excepțional, clasându-se în momentul de față pe locul doi, la numai 3 puncte distanță de prima clasată, FC Zlataner.

În duelul direct dintre primele două echipe, românii au câștigat cu 6 – 3. Cu alte echipe din aceeași ligă, fotbaliștii români au bătut uneori la ”scoruri de maidan”. În ultimele opt partide jucate au fost neînvinși, iar scorurile spun tot: 11-1 cu Provokante Reizer, 15-1 cu FC Al Arabi, 11-0 cu Bianconeri II, 14-0 cu FC Antikicker, samd.

Mai sunt doar 7 etape de jucat din acest campionat și echipa română are mare nevoie de susținere din partea conaționalilor.

”Ne dorim să termină pe locul 1 și să promovăm, dar avem nevoie de susținerea românilor. Suntem zeci de mii la Viena, ar fi minunat să avem câteva sute măcar la fiecare meci. Promitem să nu-i dezamăgim!”, ne-a declarat buzoianul Alin Constantin.

”Ideea înființării clubului a pornit de la faptul că vrem să reprezentăm comunitatea pe plan sportiv. Echipa e formată în totalitate din români. De ce n-am avea parte și de susținere? Nu ne facem de râs, suntem pe locul 2 din 12 participante”, a completat el.

Performanțele echipei nu sunt doar la nivelul campionatului, prin poziționarea pe un loc fruntaș. FC Valahia a câștigat Kontinental-Cup 2018, o competiție care adună 32 de echipe și se desfășoară într-un ritm infernal, în aceeași zi, rezistând doar cei mai bine pregătiți și în bună formă fizică. Ultimele două ediții înaintea celei câștigate de români, au fost adjudecate de Costa Rica și Egipt. ”Există un total de 32 de echipe înscrise în turneu. Acesta poate fi majorat în cazuri excepționale la 42 de națiuni. (Europa 16, Asia 8, Africa 10, America 8). Turneul are loc într-o singură zi, echipele concurează în grupuri de 4 sau 5. Din fiecare grupă, primele două echipe continuă. Apoi continuă cu runda de knock-out. Cele patru echipe concurează între ele într-o ultimă grupă. Fiecare națiune trebuie să fie formată în principal din jucători proveniți din acea națiune.”, ne-a mai explicat Alin.

În afară de susținerea fizică a echipei și de nevoia prezenței conaționalilor la meciuri, jucătorii ar avea nevoie și de susținere financiară.

”Nu vrea nimeni să se îmbogățească, dar sunt destule cheltuieli pentru a putea participa. Noi ne autofinanțăm, dar cheltuielile cresc și ideal ar fi să avem susținere din partea celor care au aici afaceri și vor să se implice. Avem câțiva sponsori, dar ne-am mai ușura cu cheltuielile dacă am mai avea suport și din alte părți.”, ne-a mai spus Alin Constatin

Sponsori si parteneri ai echipei sunt: Gavris Arghir Transport, Nas-Trans-International Transport, Frizeria Ejder, Restaurant Casa Miorita, Cafe Infinity-Lounge, ADER.

Următoarea partidă de campionat a echipei va avea loc pe data de 28 aprilie, cu echipa FC Edelstoff, chiar în ziua Paștelui Ortodox. ”Puțină mișcare până la stadion nu strică, după o masă mai îmbelșugată, vă așteptăm în număr cât mai mare”, ne-a spus la sfârșit Alin.

Pagina de facebook a echipei: https://www.facebook.com/LupiiValahi/

Articol de Andi Rădiu | Ziarul Românesc. Austria.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.