Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Victorie surprinzătoare pentru Gloria Buzău, în această după amiază, pe arena din Crâng. Fotbaliştii antrenaţi de Andrei Prepeliţă s-au impus la limită, scor 1 la 0, în confruntarea cu Farul Constanţa, campioana României, în cea de-a doua etapă a celei mai vechi întreceri interne. Unicul gol al partidei a fost marcat de Valentin Dumitrache, jucător împrumutat chiar de la formaţia de pe malul mării Negre. Unica reuşită a confruntării a venit cu patru minute înaintea fluierului final.

Incursiunea lui Dumitrache, încheiată cu un şut plasat la colţul lung a adus victoria buzoienilor.
Incursiunea lui Dumitrache, încheiată cu un şut plasat la colţul lung a adus victoria buzoienilor.

Buzoienii au început foarte bine partida cu Farul Constanţa şi au condus în mare parte jocul. Oaspeţii au aliniat în Crâng un prim 11 format din jucători tineri şi rezerve de carieră, iar Andrei Prepeliţă, tehnicianul buzoienilor, a preferat să îi menajeze pe Adrian Chică-Roşă şi pe Valentin Dumitru, în vederea jocului cu Unirea Slobozia, care se va disputa luni, începând cu ora 15:00.

Joc bun prestat de decarul Gloriei, Viktor Angelov.
Joc bun prestat de decarul Gloriei, Viktor Angelov.

Cele mai importante ocazii de joc au aparţinut gazdelor, care au reuşit să lovească bara după un şut al lui Mihaiu, în timp ce în partea secundă a întâlnirii, Diogo Izata a oferit ratarea sezonului, după ce a trimis din doi metri, poziţie centrală peste transversala porţii goale.

GALERIA FOTO COMPLETĂ ESTE DISPONIBILĂ AICI!

Valentin Dumitrache, puştiul care a început fotbalul la Gloria Buzău, trecut ulterior pe la Şoimii şi LPS Buzău, împrumutat în prezent de la Farul Constanţa a înscris singurul gol al întâlnirii din Crâng, reuşită care a adus victoria buzoienilor şi a eliminat formaţia antrenată de Gică Hagi din Cupa României.

Gheorghe Hagi aplaudat la scenă deschisă în Crâng.
Gheorghe Hagi aplaudat la scenă deschisă în Crâng.

O victorie la începutul lunii decembrie, în deplasarea de la CS Tunari, în ultima etapă a grupei D a Cupei României poate aduce buzoienilor calificarea în faza următoare a competiţiei.

Cupa României, Grupa D, Etapa a II-a | Gloria Buzău – Farul Constanţa: 1-0, (0-0)
A marcat: Dumitrache (min. 86)
Gloria Buzău: Greab – Diego (Pîrvulescu ’73), Wiktorski, Dobrosavlevici, Sălceanu – Trebotic (Brîncoveanu ’88), Pervan, Angelov (Izata ’68) – Mihaiu (Dumitrache ’68), Radic, Golan (M. Tănasă ’68)
Rezerve neutilizate: Horeboiu – Pashov, Patapis, Nadolu
Antrenor: Andrei Prepeliță

Farul Constanţa: Buzbuchi – Grosu (Marins ’59), Queiros, Dănuleasa, Sârbu (Cercel ’59) – Banu, Popescu (Dussaut ’59), Nascimento – Doicaru (Stoian ’46), Rivaldinho, Sali (Băsceanu ’57)
Rezerve neutilizate: M. Aioani – Borgnino, Bîrzu, A. Cocoș
Antrenor: Gheorghe Hagi

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.