Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gabriel Ibriş, unul dintre jucătorii reprezentativi ai Gloriei Buzău, s-a alăturat staff-ului formaţiei Petrolul Berca, club pe ale cărui culori le-a mai apărat din postura de jucător. Iniţiativa i-a aparţinut primarului Ionel Dobriţa, care şi l-a dorit pe Ibriş la Petrolul şi care a anunţat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că cele două părţi au ajuns la un acord.

Ibriş este observator federal şi antrenor în cadrul şcolii sale ACS Sport Star Buzău, iar de astăzi şi antrenor principal al echipei de Liga a IV-a, Petrolul Berca. În staff-ul petroliştilor se mai regăseşte şi Ciprian Petre, fost jucător la Gaz Metan Mediaş, trecut spre apusul carierei prin curtea buzoienilor.

Petrolul Berca, 1998-1999, arhivă Buzăul Sportiv.
Petrolul Berca, 1998-1999, arhivă Buzăul Sportiv.

„Este prematur să vorbim de promovare în momentul de faţă, dar în mod cert este una dintre dorinţele mele pe termen lung. Primii paşi îi constituie reorganizarea clubului şi consolidarea infrastructurii în vederea asigurării tuturor condiţiilor pentru momentul în care vom stabili ca obiectiv principal accederea în eşalonul superior. Petrolul Berca este un club de tradiţie care merită mai mult şi ne dorim să ajungem mai sus prin revitalizarea activităţii centrului de copii şi juniori. Sperăm ca eforturile noastre să aducă şi mai mulţi oameni la stadion, mai ales că echipa îşi desfăşoară activitatea într-o comunitate care cunoaşte foarte bine fenomenul fotbalistic” – Gabriel Ibriş, antrenor principal Petrolul Berca.

FC Petrolul Berca (în trecut, denumit și Steaua Berca) este un club de fotbal cunoscut pentru perioada petrecută în liga a III-a, între 1968 și 2010 și care a promovat din nou în liga a III-a pe data de 25 iunie 2016, după ce s-a impus la baraj în fața campioanei județului Covasna, Nemere din Ghelința, cu scorul de 4-3 la general. Echipa şi-a câştigat dreptul sportiv, dar nu s-a înscris în campionatul ligii a III-a.

Clubul a fost înființat în anul 1949, sub denumirea de Steaua Berca. Prima participare în Divizia C este consemnată în ediția 1968/1969. A reușit să ajungă de două ori în faza optimilor de finală în Cupa României (1993/94; 1998/99). Startul noului sezon va găsi din nou Petrolul Berca în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, iar jucătorii, optimiști și entuziaști, se gândesc deja la „matineu”.

Ultima prezenţă a „petroliştilor” din Berca în liga a III-a, a fost în stagiunea 2009-2010, când galben-albaştrii s-au clasat pe locul 6 din 18 echipe, cu următoarea linie de clasament: 34 18-7-9 50-40 şi 61 de puncte. Situaţia financiară a echipei a făcut ca din următorul sezon, Berca să nu mai fie reprezentată la nivelul eşalonului terţ.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.