Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Şcoala generală nr. 15 „George Emil Palade” a câştigat în această după amiază titlul naţional în cadrul Olimpiadei Sportului Şcolar, la categoria de vârstă gimnaziu. 10 din cei 12 jucători care alcătuiesc lotul echipei din Buzău sunt legitimaţi la HC Buzău 2012, categoria competiţională juniori 3, acolo unde sunt pregătiţi de prof. Alina Horjea.

Sportivii antrenaţi de Marius Ciocârlan, profesor de educaţie fizică şi sport în cadrul şcolii nr. 15 s-au impus în actul final cu 20 la 18 în faţa echipei din Odorheiu Secuiesc. Până în finala disputată în comuna Cumpăna din judeţul Constanţa, povestea micuţilor a început cu faza judeţeană a ONSS, acolo unde au trecut de Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Sotter” cu 18 la 15. A urmat „zona”, acolo unde buzoienii au învins alt LPS, de data aceasta din Focşani, cu scorul de 25 la 17.

Turneul final s-a disputat în perioada 11-13 mai, fază la capătul căreia buzoienii au ridicat cel mai mare trofeu. Întrecerea a debutat cu faza grupelor, acolo unde Şc. gen. nr. 15 G.E. Palade a trecut cu 26 la 15 de LPS Timişoara (MPV* Cristi Şerban); Vaslui, scor 25 la 14 (MVP, Octavian Coman) şi Satu Mare, scor 24 la 12, (MVP, Denis Mangalea). În careul de aşi al competiţiei, handbaliştii din Buzău şi-au asigurat biletele pentru finală după ce au trecut de LPS Tg. Jiu, cu 21 la 18.

Câteva concluzii de final

Handbaliştii buzoieni nu au înregistrat nici măcar o înfrângere sau un rezultat de egalitate în sezonul competiţional încheiat pe primul loc la nivel naţional. Mai mult, aceştia au marcat în fiecare partidă peste 20 de goluri şi în nici un joc nu au primit mai mult de 18 goluri. Faptul că 10 din cei 12 sunt angrenaţi la HC Buzău în competiţii naţionale organizate sub egida Federaţiei Române de Handbal reprezintă doar unul dintre primii paşi către înalta performanţă. Grupa buzoienilor provine educaţional de la o şcoală care de-a lungul timpului a valorificat aptitudinile sportive ale elevilor săi la nivel naţional, nu doar în handbal. Continuitate grupului şi prezenţa acestuia în întrecerile FRH sunt obiective primordiale pentru ca numele enumerate în rândurile de mai jos să se regăsească în câţiva ani pe foile de joc ale Ligii Zimbrilor.

Jucători legitimaţi la HC Buzău: Andrei Rusen, portar; Octavian Coman, extremă dreapta; Cristian Şerban, inter; Sebastian Rîmniceanu, centru; Denis Mangaleo, centru/inter; Ianis Horjea, inter; Dragoş Negrea, extremă stânga; Andrei Matei, pivot; David Lăcătuş, extremă stânga şi Dragoş Voiculaş, extremă dreapta, alături de David Musceleanu şi Ionel Panait (ultimii doi de la Şc. gen. nr. 15 George Emil Palade Buzău).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.