Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

CSM Râmnicu-Sărat, echipa considerată favorită la câștigarea play-off-ului cu câteva săptămâni în urmă, întâmpină dificultăți. După trei etape fără victorie, elevii antrenați de Marius Tîrîlă au pierdut poziția de lider al seriei, în urma unui rezultat de egalitate, 1 la 1, în fața echipei Braniștea. Gălățenii și-au încercat norocul și au reușit să marcheze primii, cu doar trei minute înainte de pauză, în urma unei erori a portarului echipei din Râmnic. Gazdele au reușit să egaleze în minutul 80, dar nu au reușit să obțină golul victoriei, în ciuda eforturilor din ultimele minute ale jocului.

În schimb, echipa Metalul a obținut toate cele trei puncte în meciul cu Aerostar, o altă echipă din competiție care nu mai are șanse de promovare și care a jucat fără prea multă motivație. Mănăilă a deschis scorul, însă băcăuanii au reușit să egaleze în minutul 70, dintr-o lovitură de pedeapsă. Golul victoriei pentru echipa din Buzău a venit în minutul 80, când veteranul Arnăutu, transferat în iarnă și care și-a obișnuit fanii cu intervențiile sale decisive în momentele importante, a reușit să marcheze. Tot el a fost cel care a deschis scorul sâmbătă, în meciul împotriva echipei Olimpia, câștigat de Metalul.

În urma acestor rezultate, echipa Metalul a devenit lider în clasament, acumulând 54 de puncte, cu unul mai mult decât rivala lor CSM. În etapa următoare, echipa din Buzău va juca acasă împotriva echipei Braniștea, iar un singur punct ar fi suficient pentru a se califica matematic la baraj.

Pe de altă parte, echipa CSM Râmnicu-Sărat va juca în deplasare, împotriva echipei Aerostar. Dacă vor câștiga acest meci și Metalul va obține un rezultat bun în partida lor, echipa Olimpia ar putea ajunge la baraj.

Cele două echipe buzoiene se vor întâlni într-un ultim meci în cadrul acestui play-off, pe terenul echipei CSM Râmnicu-Sărat.

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. AFC Metalul Buzău 6 4 1 1 9-4 5 54
2. CSM Râmnicu Sărat 6 2 2 2 5-6 -1 53
3. ACS Unirea Braniştea 6 3 1 2 5-5 0 47
4. CS Aerostar Bacău 6 1 0 5 5-9 -4 37

 

Sursă foto: arhivă Buzăul Sportiv

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.