Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

CSM Râmnicu Sărat s-a impus cu 4 la 1 în deplasarea de la Brăila, acolo unde fotbaliştii antrenaţi de Marius Tîrîlă au întâlnit formaţia Dacia Unirea din localitate. Condiţiile în care au fost primiţi jucătorii formaţiei râmnicene au fost de-a dreptul umilitoare pentru orice echipă care evoluează la nivelul eşalonului terţ. Dincolo de condiţiile aflate pe „municipalul” brăilean, suprafaţa de joc a fost îmbibată cu apă.

Recent, Brăila a fost zguduită de ploi torențiale care au transformat terenul de fotbal de pe Stadionul Municipal într-un adevărat iaz. Cu toate acestea, meciul programat s-a desfășurat în cele din urmă, cu CSM Râmnicu Sărat ieșind victorioasă cu un scor categoric de 4-1.
Apa, pe lângă bălți, a adus și o vijelie puternică care a însoțit întreaga partidă. Cu toate acestea, meciul a fost dus la bun sfârșit pentru a evita o reprogramare ulterioară, iar condițiile meteorologice s-au dovedit a fi doar unul dintre obstacolele cu care s-au confruntat jucătorii.

Dacia Unirea Brăila și CSM Râmnicu Sărat au fost nevoite să întrerupă jocul de două ori, conform relatărilor de la Pro Brăila. Prima pauză a durat 15 minute, iar cea de-a doua aproape o repriză întreagă, timp de 40 de minute. Cu toate acestea, partida s-a desfășurat în condiții incredibile.

Într-un gest neobișnuit, observatorul arbitrilor, Nicolae Goidea din Slobozia – Ialomița, și delegatul de joc, Simona Rența din Galați, au hotărât să reducă suprafața de joc cu trei metri pentru a face meciul posibil, deoarece bălțile s-au înmulțit în apropierea băncilor de rezerve. Acest lucru, deși nu poate fi confirmat oficial, a fost sugerat de imagini care arată un asistent poziționat mai în față decât de obicei, depășind „linia” băncilor de rezerve.

Staff-urile tehnice și jucătorii de rezervă s-au confruntat cu apa ce le ajungea până la glezne și au sperat să încheie meciul cât mai repede posibil.

Meciul în sine a fost unul în care CSM Râmnicu Sărat a dominat, conducând cu 3-0 încă din prima repriză datorită golurilor marcate de Andrei Ignat în minutele 18 și 43 și de Matei Constantinescu în minutul 21. Dacia Unirea Brăila a reușit să reducă din diferență în repriza a doua, prin Amara Toure în minutul 46, dar scorul final a fost stabilit de Modibo Keita în minutul 49.

La final, jucătorii oaspeților s-au bucurat de victorie, plonjând într-una dintre bălțile de la marginea terenului.

În ceea ce privește situația stadionului, în urmă cu doi ani, președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila, Valentin Avramescu, promitea că gazonul nu va mai fi o problemă și că se vor face ample lucrări de îmbunătățire a arenei, dar acestea nu s-au materializat încă. Clubul a lansat recent o petiție pentru a sensibiliza susținătorii sportului și autoritățile locale cu privire la renovarea Stadionului Municipal Brăila, care se află într-o stare evident de degradare. Cu toate acestea, planurile exacte pentru recondiționare nu au fost încă anunțate oficial.

Pe plan sportiv, CSM Râmnicu Sărat a reușit să obțină o victorie importantă în această stagiune, chiar dacă se confruntă cu un început dificil. Echipa a acumulat patru victorii, un egal și șase înfrângeri, ocupând locul 6 în Seria 2, cu 13 puncte. În runda următoare, CSM Râmnicu Sărat se va confrunta cu Hamangia Baia pe teren propriu, o echipă clasată pe locul 7, cu 12 puncte. Celelalte două reprezentante ale judeţului Buzău în liga a III-a, Metalul Buzău şi Voinţa Limpeziş s-au întâlnit în Crâng, acolo unde jucătorii antrenaţi de Vali Stan s-au impus cu 5 la 1. Etapa viitoare, Metalul se va deplasa la Ianca pentru jocul cu Viitorul din localitate, în timp ce Voinţa Limpeziş va întâlni pe teren propriu CSM Focşani.

Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnnicu Sărat: 1-4
Dacia Unirea Brăila: Toma – Sava, Gomez, Israel, Raileanu, Simion, Mendez, Amara, Eloh, Amaechi, Duțu
Rezerve: Gana – Moisoiu, Robu, Dedah, Okwego, Rayazik, Cioarec, Turcu, Ghiță
Antrenor: Adrian Baldovin
CSM Râmnicu Sărat: Răpeanu – Tanasele, Ioniță, Ceaușel, Năstase, Danciu, Keita, Alexandru, Ignat, Constantinescu, Cazan
Rezerve: Șerban – Socol, R. Ionescu, C. Ionescu, Calotă, Tănase, Tîrîlă, Roman, Mateiciuc
Antrenor: Marius Tîrîlă
Arbitru central: Gabriel Oprea (Călăraşi).
Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Ionuț Cojocaru (Călăraşi).
Observator de arbitri: Nicolae Goidea (Slobozia).
Delegat de joc: Simona Rența (Galaţi).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.