Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
  • Cea mai bună apărare din C2 a cedat în faţa celui mai bun atac din serie
  • Înfrângerea cu Progresul, primul rezultat final afişat pe noua tabelă a stadionului „Cornel Negoescu”
  • Al treilea derby al buzoienilor soldat cu evenimente în tribune

Nou promovată în Liga a III-a, Metalul Buzău, formaţia cu cea mai bună apărare la ora jocului, nu a putut face faţa liderul Progresul Bucureşti care s-a impus cu 2 la 1 la Buzău, (0-1 la pauză) după o partidă dominată majoritar. Fotbaliştii antrenaţi de Vali Stan şi-au depăşit statutul de nou promovată în eşalonului terţ, după ce timp de zece etape au fost de neînvins. A venit jocul cu Progresul Bucureşti, echipă în componenţa căreia se regăsesc foarte mulţi jucători tineri, dornici de afirmare, care au bifat o evoluţie satisfăcătoare pe stadionul „Cornel Negoescu”, joc care le-a adus în final cele trei puncte.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ | METALUL – PROGRESUL: 1-2

Progresul a deschis scorul în ultima fază a primei reprize, când Stanciu l-a învins pe Toader de la punctul cu var, după un penalty acordat corect bucureştenilor după un henţ comis în propria suprafaţă de pedeapsă de către Ştefan Păun. Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru gruparea din Crâng, care, în urma unei bâlbâieli colectiv a defensive adverse a reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj graţie reuşite „semnate” de către Valentin Lungoci, care a trimis în poartă balonul expediat de Grăjdan în faţa porţii. Cu doar cinci minute înainte de fluierul final, Donca i-a pasat perfect lui Apostol care a îndeplinit o simplă formalitate din „gura” porţii, reuşind să-l învină pe Toader cu o execuţie „rece” din marginea careului de şase metri. Metalul Buzău se află pe treapta a patra a ierarhiei din seria a doua a Ligii a III-a, iar etapa viitoare va întâlni, tot pe teren propriu, formaţia Axiopolis Cernavodă.

METALUL BUZĂU – PROGRESUL BUCUREŞTI: 1-2, (0-1)
Au marcat: min. 65 Lugoci / min. 45 Stanciu (p), respectiv Donca min. 85
Stadionul Cornel Negoescu – Buzău, aproximativ 400 de spectatori
Etapa a XI-a a seriei a II-a din Liga III

Metalul Buzău: 1. Toader – 6. Trăistar, 19. Şt. Păun, 11. Benga (cpt), 2. Grăjdan – 14. Ion (10. Manea), 8. D. Stan, 25. M. Puşcă, 20. C. Halângă (7. Tănase) – 9. Iacob şi 21. Lungoci. Rezerve: Creţu – Badea, Spătaru, Cl Pîslaru, C. Puşcă. Antrenor: Valentin Stan

Progresul Bucureşti: 12. Răduţă – 4. Parfeon, 3. Stoian (cpt), 6. Neacşu, 24. Grigore – 22. Apostul, 5. Frangu, 10 Nichita, 8. Donca, 7. Diţu şi 9. Stanciu. Au mai jucat: Geană, Dedu, Zaharia şi Lixandru. Rezerve: Sandescu – Matache şi A. Constantin. Antrenor: Andrei Erimia.

[team_standings 11518]

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.