Gloria Buzău, meci de judeţ, rezultat de judeţ!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria-bobe

Divizionara “C” Gloria Buzău îşi continuă pregătirile pentru returul stagiunii din Liga a III-a. Fotbaliştii antrenaţi de Marian Roşu au disputat sâmbătă un meci de pregătire în compania divizionarei judeţene din Prahova, CSM Câmpina. Pe o vreme necruţătoare, Sârbu şi Compania au bifat cea mai slabă evoluţie din perioada de pregătire din această iarnă. În faţa a peste 100 de spectatori zgribuliţi de gerul de afară, trupa antrenată de Marian Roşu a remizat cu gruparea prahoveană, scor 2 la 2. În cadrul partidei găzduite de terenul sintetic “Cornel Negoescu”, fotbaliştii buzoieni au reuşit la capătului primelor 45 de minute să intre la cabine sub adăpostul a două goluri. Primul “semnat” de Gheorghe (minutul 6), care a scuturat plasa porţii adverse cu un “trasor” de la 20 de metri şi al doilea “marca” Bobe (minutul 14). Tânărul vârf al grupării din Crâng şi-a continuat prestaţiile remarcabile în tricoul buzoienilor graţie reuşitei din minutul 14, când l-a învins pe portarul advers cu un şut necruţător, care a “ciupit” transversala înainte de a trece linia porţii.

            Fenny, sinonim cu dezastrul

            În antiteză cu prestaţia atacantului buzoian a fost jocul prestat de ghanezul Fenny Raymond, portarul de rezervă al formaţiei buzoiene. Înlocuitorul lui Sârbu nu a reuşit să pareze lovitura de pedeapsă transformată de Bărăgan, în prima fază a reprizei secunde, iar la faza imediat următoare a “comis-o” după ce a plonjat greşit sub o centrare, permiţându-i lui Burloiu să înscrie nestingherit în poarta rămasă goală. Gruparea din Crâng îşi putea adjudeca victoria dacă golul cinci nu era anulat, eronat, pentru o presupusă poziţie de ofsaid.

            Bodan, arbitru de conjunctură

            Gruparea din Crâng a reuşit să îşi mai treacă în cont un episod pe cât de amuzant, pe atât de ruşinos. În cadrul partidei cu prahovenii, arbitrul central a fost Viorel Bodan, “secundul” tehnicianului buzoian, în timp ce “tuşele” au fost asigurate de câte un jucător al celor două formaţii. Buzoienii au motivat lipsa “cavalerilor în negru” printr-o testare la care aceştia au fost supuşi de şefii Asociaţiei Judeţene de Fotbal, chiar în ziua partidei. Arbitrajul a stârnit în deseori controverse între jucătorii celor două formaţii, nivelul de duritate al jocului fiind dus dincolo de limitele permise de regulament. Ca fapt divers, brigăziile trimise de AJF să arbitreze amicalele echipelor buzoiene din perioada de pregătire nu sunt remunerate în nici un fel.

            Încă două teste până la debut

            Gruparea antrenată de Marian Roşu va mai disputa încă două jocuri de pregătire până la debutul părţii secunde a stagiunii din Liga a III-a. Fotbaliştii buzoieni vor întâlni în următorul amical divizionara secundă, Unirea Slobozia, într-o partidă ce va avea loc la Modelul, acolo unde ocupanta locului şapte din seria I a diviziei secunde se află în cantonament. Partida va avea loc pe 2 martie. Şase zile mai târziu, Gloria va disputa ultimul joc de pregătire în faţa echipei Unirea Târlungeni, liderul din C6, joc se va fi găzduit de tot de terenul sintetic “Cornel Negoescu”.

            Hibe în angrenajul Gloriei

            Tehnicianul Marian Roşu a fost mulţumit doar de primele 45 de minute ale jocului cu formaţia prahoveană, antrenorul buzoienilor declarându-se dezamăgit de maniera în care elevii săi au debutat în a doua parte a jocului: “A fost un joc bun, după o primă bună repriză. După pauză am intrat în teren puţin relaxaţi. Am dat dovadă de superficialitate în faza de apărare, primind două goluri foarte uşor, după aceea am încercat să revenim pe tabela de marcaj, din păcate, nu am reuşit acest lucru. O să încercăm să ne bazăm pe un lot format din 17 – 18 jucători, pe care să îi rulăm în mod constant”. Antrenorul buzoian a precizat că “primul 11” din jocul cu CSM Câmpina va fi cel mai probabil cel alături de care va aborda returul Ligii a III-a: “Cu una sau două modificări, acesta va fi 11 nostru de start. Deocamdată ne se pune problema nici să renunţăm la jucători, dar nici să aducem alţii”. Gloria Buzău a început partida de sâmbătă în următoarea alcătuire: Sârbu – Cucu, Bârsănel, Agache, Zanfir – Renţea, Fl. Alexandru, Gheorghe, Bobe – Burlacu şi Lungoci. În partea secundă au mai evoluat: Fenny, Roman, Chelaru şi Jercălău.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentEtapa de cadeţi şi de seniori la volei a fost amânată
Articolul următorÎnfrângere categorică pentru voleibaliştii buzoieni
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".