Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Alexandra Dumitrașcu, buzoianca în vârstă de 20 de ani, legitimată la Corona Brașov, alături de alte două colege de la aceeași echipă (Raluca Rădoi, Bianca) vor participa, începând cu 25 februarie, la cantonamentul organizat de Federația Română de Handbal la Râmnicu Vâlcea.

Alexandra, extremă stânga și centru, a mai evoluat la CSM București, iar anul trecut a participat la Campionatul European U19 organizat în Slovenia, unde a terminat pe locul 5, alături de echipa națională a României.

Acțiunea de pregătire centralizată de la Vâlcea se desfășoară în vederea meciurilor din Trofeul Carpați, competiție care va avea loc între 3 și 6 martie, în aceeași localitate. România va înfrunta echipele Franței, Danemarcei și Cehiei în turneul care va avea loc la începutul lunii martie.

”Trofeul Carpați” este o competiție amicală, organizată de Federația Română de Handbal, la care participă, pe bază de invitație, diverse selecționate naționale. Prima ediția a avut loc în anul 1959 și s-a numit ”Cupa orașului București”. Începând cu a treia ediție și-a schimbat denumirea în ”Trofeul Carpați”. Competiția nu are un format bine stabilit, de-a lungul anilor participând un număr variabil de echipe. La primele ediții nu au participat echipe naționale, ci doar echipe de club sau selecționate ale orașelor. Cea mai numeroasă participare s-a înregistrat la edițiile a 10-a (din 1969), a 11-a (din 1970) și a 35-a (din 2000), când la turneu au luat parte opt echipe naționale. În ultimii ani s-a menținut un format cu patru echipe participante, compus din două selecționate naționale ale României, denumite România A și România B, precum și alte două echipe naționale invitate.

Sursă: Corona Brașov

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.