Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Duminică, 12 decembrie, Lupii Buzăului au jucat pe teren propriu, împotriva HC Dobrogea Sud, ocupanta primului loc în clasamentul general al Ligii Zimbrilor. A fost ultimul meci de anul acesta, contând pentru etapa cu numărul 15 din sezonul regulat 2021 – 2022, cu ocazia căruia Lupii Buzăului au reluat, după o pauză de un an, campania ”Fă o bucurie, donează o jucărie”. Spectatorii, care au avut posibilitatea să fie prezenți în Sala Sporturilor după mai bine de o lună de pauză, au aruncat pe teren, la început de partidă, jucării de pluș pentru copiii mai puțin norocoși cărora, un asemenea cadou, le va aduce un zâmbet sincer pe față.

Prima repriză s-a terminat cu un avantaj de 2 goluri pentru oaspeți (12 – 14), însă golul spectaculos marcat de Alesandar Glendza parcă a mai îndulcit puțin gustul amar al celor 2 puncte în avans al constănțenilor. Repriza a doua s-a jucat în forță, HC Buzău reușind să egaleze în minutele 35 și 44 și chiar să se distanțeze la un gol în minutul 49 (17 – 16), însă spre finalul meciului oaspeții au reușit să marcheze 3 goluri consecutive, stabilind scorul final al partidei: 19 – 21 pentru HC Dobrogea Sud.

Deși oaspeții au jucat această partidă din postura de favoriți, Lupii Buzăului nu le-au ușurat deloc victoria. Intervențiile lui Babasafari, dar și fazele extrem de frumoase reușite de
Dumitrana, Glendza și Mironescu au ținut spectatorii cu sufletul la gură, care au sperat la o victorie până spre finalul meciului. Atmosfera din Sala Sporturilor a fost animată de cele două galerii, care s-au întrecut în scandări pe tot parcursul meciului și în bătăile tobelor.

Marcatorii partidei de duminică au fost: Milošević Vuk – 3 goluri, Bejinariu Florin Andrei – 2 goluri, Glendza Alesandar – 4 goluri, Vojvodic Janja – 2 goluri, Dumitrana Zamfir – Zavenica – 3 goluri, Mironescu Liviu – 5 goluri.

În urma ultimei etape din acest an HC Buzău 2012 se situează pe locul 10, cu un total de 13 puncte. Următorul meci pe care îl vor juca, în deplasare, va fi cu CSM Focșani 2007 pe 3 februarie 2022.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.