Handbalistele din Buzău vor să promoveze în Liga Națională!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Trei zile au mai rămas până la turneul de la Sibiu

Handbal Municipal Buzău „trage” speranțe pentru revenirea în primul eșalon al handbalului românesc. Formația pregătită de Romeo Ilie va disputa în perioada 2 – 4 iunie

un baraj de promovare/ retrogradare în primul eșalon. Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu va găzdui la începtul săptămânii viitoare un turneu între primele clasate din cele două serii ale ligii secunde și ocupantele ultimelor două poziții din prima divizie. Alături de echipa de handbal feminin din Buzău vor mai fi prezente HC Alba Sebeș, CSM Ploiești și Neptun Constanța. Romeo Ilie, tehnicianul echipei buzoiene a planificat în această săptămânăședințe tehnice de durată, combinând antrenamentele tehnico-tactice cu cele fizice în vedere obținerii unui randament cât mai bun la ora jocurilor care vor avea loc pe 2, 3 și 4 iunie.

Pas mare pentru echipa buzoiană

Handbal Municipal Buzău nu va avea deloc viață ușoară în cadrul turneului de la Sibiu. Formația buzoianăa arătat că are sincope și în cadrul stagiunii regulate din divizia secundă, eșalon inferior primei divizii, diferențiat clar valoric față de combatantele primei ligi. Turneul de la Sibiu va fi cu atât mai solicitant încât gruparea buzoiană va fi nevoită să joacă în trei zile tot atâtea partide importante, iar capitolul fizic nu este punctul forte al buzoiencelor care au clacat „pe final” în suficiente confruntări din actuala stagiune.

Consiliul Județean, punguța „cu doi bani“

Consiliul Județean Buzău va fi principala sursă de finanțare pentru fetele antrenate de Romeo Ilie. Autoritățile județene au hotărât ca să vină în ajutorul echipei locale de handbal feminin și să suporte toate cheltuielile pentru deplasarea și participarea la turneul din sala „Transilvania”, urmând ca în funcție de rezultatele înregistrate colaborarea cu instituția buzoiană să continue.

Programul turneului de la Sibiu

Luni, 2 iunie, ora 11.00 – ședința tehnică (tragerea la sorți și stabilirea țintarului)

Luni, 2 iunie, ora 16.00 – Meciul 1

Luni, 2 iunie, ora 18.00 – Meciul 2

Marți, 3 iunie, ora 16.00 – Meciul 3

Marți, 3 iunie, ora 18.00 – Meciul 4

Miercuri, 4 iunie, ora 11.00 – Meciul 5

Miercuri, 5 iunie, ora 13.00 – Meciul 6

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.