HM Buzău a câştigat duelul cu Sf. Gheorghe

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 

A doua victorie consecutivă pentru HM Buzău.
A doua victorie consecutivă pentru HM Buzău.

Handbal Municipal Buzău a obţinut duminică seară în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” a treisprezecea victorie în actuala stagiune a Diviziei “A”. Handbalistele antrenate de Romeo Ilie s-au impus cu 27 la 21, 12 – 8 la pauză în faţa formaţiei Bowling Sf. Gheorghe, bifând astfel a doua victorie consecutivă. În faţa a peste 500 de spectatori, buzoiencele au preluat cârma jocului încă din debutul partidei şi au ţinut cursul meciului după bunul plac. Tehnicianul buzoian şi-a permis să ruleze tot lotul de jucătoare avut la dispoziţie, iar handbalistele sale nu i-au trădat încrederea, făcând unul din cele mai bune meciuri din sezonul curent. Primul loc în topul marcatoarelor echipei din Buzău a fost adjudecat de Mitrea, cu 10 reuşite. Buzoianca a fost urmată de Duţă (n.r. 6 goluri), Grigorie (3), Radu Maria (2), Răchiţeanu (2), Tabarcea (2), Drugău (1), şi Isabela Radu (1). În afară de marcatoare pentru HM Buzău au mai evoluat: Bujoiu, Boronschi, Ciolpan, Stoica şi Lupu. Pe lista jucătoarelor indisponibile pentru perioada imediat următoare se află Anca Lipan – Ionescu, cea mai cunoscută handbalistă a buzoicencelor a suferit recent o operaţie, şi Daniela Udrea, o tânără speranţă, deasemenea în perioada de revenirea după o intervenţie chirurgicală.

Joc mulţumitor, rezultat bun

Ştefan Miloş, preşedintele echipei locale de handbal feminin s-a declarat mulţumit de maniera în care Duţă şi Compania au evoluat în faţa formaţiei din Slobozia. Preşedintele buzoicencelor a precizat că rezultatul era unul de aşteptat având în vedere perioada foarte bună pe care jucătoarele antrenate de Romeo Ilie o traversează: “Mă bucur că astăzi (n.r. duminică) a avut o prestaţie foarte bună, în faţa unei echipe incomode a campionatului. Nu ne-am îndoit de victorie nici o clipă şi asta datorită manierei în care fetele au abordat jocul. Nu am mai văzut de mult o echipa care să intre în teren cu atâta încrederea în forţele proprii şi cu determinarea de a ieşi învingătoare. Munca domnului Ilie (n.r. Romeo, antrenor HM Buzău) este una titanică, având în vedere faptul că în componenţa lotului se află foarte multe jucătoare tinere şi neexperimentate, asupra cărora se mai coboară şi bariera psihologică. Iată că, uşor – uşor această nouă echipă se pune pe picioare şi creşte de la joc la joc”.

Udrea, a Buzăului pentru cinci ani

Daniela Udrea, una din jucătoarele de perspectivă din Buzău, pentru care conducerea echipei locale a făcut eforturi ca aceasta să evolueze în tricoul grupării buzoiene va evolua pentru echipa din localitate cel puţin cinci ani de zile. Oficialii buzoieni s-au înţeles cu omologii de la LPS Sebeş, echipa pentru care Daniela a jucat ultima oară, ca această să nu mai deţină dubla legitimare, ca în prima parte a campionatului, ci să evolueze doar pentru HM Buzău. “Ne-am înţeles atât cu jucătoare, cât şi cu cei de la Sebeş ca transferul să fie definitiv şi acontat formaţiei noastre. Daniela Udrea este jucătoarea noastră pentru cel puţin cinci ani de zile, perioadă prevăzută în înţelegerea parafată dintre noi şi ea. Aşteptăm ca Daniela să îşi revină după operaţia suferită la picior şi să reintre în circuit normal al echipei, acolo unde să atingă randamentul maxim. Avem aşteptări mari de la această jucătoare, aşteptări pe care sperăm să le şi confirme”, a precizat Ştefan Miloş, preşedintele echipei din Buzău.

“Grădiniţa” în perspectivă

Oficialul buzoian a vorbit despre obiectivul din actuala stagiune a buzoiencelor, precum şi despre planurile de viitor ale formaţiei conduse de Romeo Ilie: “În primul rând, vreau să vă spun că pe noi în momentul de faţă ne interesează să creştem în joc şi să rulăm actualul lot de jucătoare, pentru ca nivelul de omogenitate şi valoare să crească. Anul acesta, ţinta noastră este clasarea pe o poziţie cât mai apropiată de vârful ierahiei finale. În vară, vrem să mai aducem două – trei jucătoare tinere, de 17 – 18 ani, care să semneze contracte cu o durată de 3 – 5 sezoane. Vreau să formăm un contingent de jucătoare care să fie ale Buzăului, astfel încât să nu mai fim nevoiţi ca la fiecare pauză competiţională să vedem cine pleacă, cine vine şi fim nevoiţi să facem calcule pentru perioade scurte de timp”.
Singura echipă din Buzău cu banii “la zi”

Gruparea prezidată de Miloş, se poate mândri cu faptul că în contextul actualei crize economice face parte din categoria restrânsă a cluburilor sportive din ţară care nu au datorii. “Am încercat să planificăm bugetul astfel încât să nu avem lacune. Cele mai grele luni sunt primele trei ale fiecărui an. Asta e valabil pentru fiecare club sportiv. Se aşteaptă bani de la autorităţile locale, iar aceştia vin abia în luna martie şi automat apar întârzieri. Noi am reuşit să strângem puţin cureaua, ne ajută şi câţiva oameni de afaceri locali, cu sume mici, dar care administrate bine te scot din impas. Noi suntem cu banii la zi, pentru că nu avem contracte mari şi pentru că nu am făcut excese”, a precizat oficialul buzoian. HM Buzău a primit din partea autorităţilor locale o finanţare de 2,5 miliarde de lei vechi, sumă care urmează să acopere toate cheltuielile pentru sezonul competiţional curent. În antiteză cu formaţia locală de handbal feminin se află echipa de băieţi, care a primit pentru o perioadă de patru luni de zile 1,4 miliarde de lei vechi, iar în momentul de faţă handbaliştii buzoieni au restanţe de aproape două luni de zile.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentAtleţii buzoieni, din medalie-n medalie
Articolul următorAu mai rămas doar şapte zile pentru înscrierile la Cupa Primăverii
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".