Încă o etapă în seria I?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

DSCF7344

Sfârşit de an aglomerat pentru echipele din prima serie a ligii secunde

Haos total în prima serie a diviziei secunde la fotbal. (Ne)participarea formaţiei Sportul Studenţesc a dat cu totul peste cap planurile oficialilor Federaţiei Române de Fotbal, care au fost nevoiţi în luna august să aleagă tabela Berger pentru 13-14 echipe în prima serie din L2, pentru ca întrecerea să se desfăşoare pe teren cu doar 12 formaţii, după ce gruparea patronată de Vasile Şiman a spus „pas” actualei stagiuni.

Încă din luna august, s-a decis ca anul acesta liga secundă să aibă etape şi în ultima lună a anului, contrar cu ediţiile precedente, urmând ca în actuala configuraţie din 2013 să se mai joace cinci runde după consumarea primei părţi a campionatului, întrucât în primăvara anului 2014 trebuie să se dispute returul şi meciurile din play-off.

Vremea strică planurile

Prognoza pentru ultima lună a anului 2013 nu este deloc îmbucurătoare pentru fotbal. Astfel că, Gheorghe Constantin, noul reprezentant al formaţiilor din eşalonul secund în Comitetul Executiv, ar fi purtat discuţii cu grupările din Liga a II-a pentru ca în 2013 să se dispute mai rapid partidele programate iniţial. Practic, se vor disputa acelaşi număr de jocuri, într-o perioadă mai restrânsă, fapt care presupune introducerea a încă două etape intermediare.

De la trei la cinci intermediare în seria I din L2

Celălalt reprezentant al cluburilor din liga secundă în Cex, Auraş Braşoveanu, fostul jucător al Gloriei Buzău la ­mijlocul aniilor ’90, în prezent preşedintele formaţiei Dună­rea Galaţi nu crede că echipele vor accepta un sfârşit de an mai compact, cu acelaşi număr de partide în doar câteva săptămâni, variantă în care toate jocurile s-ar disputa până la sfârşitul lunii noiembrie. Oficialul gălăţean a spus că va milita pentru cel puţin încă o rundă intermediară anul acesta. Până acum s-au disputat două din cele trei etape intermediare în liga secundă, urmând ca, potrivit doleanţelor lui Braşoveanu, până la sfârşitul anului să mai aibă loc încă două.

Programul Gloriei Buzău în 2013, după calendarul competiţional stabilit iniţial (n.r. în luna august)

19 octombrie, etapa a IX-a: Târlungeni – Gloria Buzău

26 octombrie, etapa a X-a: Gloria Buzău –  SC Bacău

2 noiembrie, etapa a XI-a: CF Brăila – Gloria Buzău

6 noiembrie, etapa a XII-a: Gloria Buzău – FC Clinceni

9 noiembrie, etapa a XIII-a: CSMS Iaşi – Gloria Buzău

16 noiembrie, etapa a XIV-a: Farul Constanţa – Gloria Buzău

23 noiembrie, etapa a XV-a: Gloria Buzău – Rapid Bucureşti

30 noiembrie, etapa a XVI-a: Gloria Buzău stă.

7 decembrie, etapa a XVII-a: Gloria Buzău – Sportul Studenţesc nu se joacă.

13 decembrie, etapa a XVIII-a: Rapid Suceava – Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.