Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Rezultatele slabe ale centrului de copii şi juniori al Gloriei Buzău nu au rămas fără ecou. Gloria Buzău îl poate readuce pe Ion Viorel, omul care a promovat ultima dată formaţia din Crâng în Liga I. „Vioară”, posesor al licenţei UEFA PRO, ar urma să supravegheze şi să coordoneze activitatea grupelor care participă în Liga Elitelor şi în cadrul Campionatelor Naţionale organizate de către federaţia de profil. Ca acest lucru să se întâmple, toţi factorii implicaţi în administrarea celei mai iubite echipe din Buzău ar trebui să fie de acord.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„OK!” de la privat

Buzăul Sportiv i-a contactat pe toţi cei implicaţi în conducerea Gloriei Buzău. Declaraţiile finanţatorului privat sunt irelevante în contextul dat, având în vedere că acesta a propus venirea lui „Vioară” în Crâng, fostul număr 7 al buzoienilor asistând la ultimele jocuri de pe teren propriu ale „glorioşilor”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Preşedintele CJ Buzău, Emanoil Neagu s-ar bucura să-l vadă pe „Vioară” pe „Gloria”

Împătimit al fotbalului, preşedintele CJ Buzău şi-a exprimat dorinţa clară de a-l vedea pe Ion Viorel în Crâng, „atât timp cât toţi cei implicaţi sunt de acord”. Preşedintele mini-parlamentului buzoian este cunoscut pentru apropierea faţă de fotbalul buzoian şi faţă de fostele glorii, acesta organizând des evenimente în cadrul cărora foştii mari jucători şi antrenori buzoieni sunt aduşi în atenţia publicului.

“Nu am nicio problemă, atât timp cât toţi cei care suntem implicaţi în acest proiect: CJ, Primăria Buzău şi partea privată suntem de acord. Experienţa sa este un câştig pentru club, iar alăturarea sa m-ar bucura atât ca suporter al fotbalului buzoian, cât şi ca oficial. Nu cunosc stadiul în care se află problemele sale cu cei de la FRF, îmi doresc să fie rezolvate, ca totul să fie în regulă. Ştiţi foarte bine că respect orice sportiv şi tot ceea ce înseamnă mişcare sportivă, cu atât mai mult pe cei buzoieni care au făcut performanţă la nivel înalt” – Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Vicepreşedintele Gloriei Buzău, Cristi Ceauşel: „Nu aş îndrăzni să iniţiez un asemenea demers”

Mâna dreaptă a primarului Constantin Toma şi „creierul”, după cum l-am numit în dese rânduri, al acţiunilor iniţiate de municipalitate, cel puţin pe parte sportivă, Cristi Ceauşel nu este împotriva venirii lui „Vioară” la Gloria, însă consideră că poziţia pe care acesta ar urma să o ocupe este sub demnitatea celui pe care tribuna buzoiană îl compară cu o comoară.

“Nu cred niciodată că Ion Viorel este doar pentru copii şi juniori. El are alt statut, peste acest nivel. Toţi marii antrenori şi-au luat licenţa PRO peste Prut, omu` ăsta a reuşit la Dortmund, despre ce vorbim!? Ţinând cont acolo unde s-au şcolit alţii şi ce au în spate, eu, dacă aş fi Ion Viorel, m-aş considera jignit de o asemenea propunere, iar eu, Cristi Ceauşel, nu îndrăznesc să iniţiez un asemenea demers.” – Cristi Ceauşel, vicepreşedinte Gloria Buzău, reprezentant al municipalităţii

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Vioară”, aprobat şi de la Palat

Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău şi factor decizional decisiv în revenirea lui Ion Viorel la Gloria Buzău, a declarat pentru publicaţia buzoienii.ro că este de acord cu demersul iniţiat de finanţatorii privaţi ai Gloriei Buzău.

„O să vorbesc și eu cu el. La echipa mare acum avem antrenor, nu se pune problema. Bineînțeles, țin la Ion Viorel, a avut rezultate excelente ca jucător și antrenor. A trecut apoi prin acel accident, eu așa îl consider. Are Licență Pro obținută în Germania, a făcut fotbal profesionist, sper că în viitor să devină antrenor principal și la Gloria Buzău. Vom analiza o posibilă implicare a lui la echipele de juniori”. – Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău

Cu acordul clar al celor trei factori decizionali din Crâng, venirea lui Ion Viorel la Gloria poate fi doar o problemă de timp, asta în cazul în care oficialii federaţiei de specialitate nu vor căuta să-i pună beţe-n roate fostului antrenor. Juridic vorbind, antrenorului buzoian nu i-a rămas decât să-şi reeşaloneze amenda primită de la FRF, 200.000 de lei, precedent pe care l-au bifat deja o serie dintre jucătorii care şi-au primit pedepsele sportive în urmă cu câţiva ani, aflaţi în prezent, în activitate.

Gloria Buzău ar putea intra în cercul restrâns al cluburilor cu antrenori PRO la juniori

Într-o perioadă în care cluburi de Liga I nu au antrenori principali cu licenţă UEFA PRO, Gloria Buzău ar putea intra în cercul restrâns al academiilor de fotbal juvenil din România în care activează tehnicieni deţinători ai celei mai înalte calificări în fotbal. Astfel, prin venirea lui Ion Viorel, licenţiat în management sportiv şi deţinător al licenţei UEFA PRO, obţinută după un stagiu efectuat la Borussia Dortmund (n.r Germania), buzoienii s-ar putea alătura unor pepiniere puternice din ţară, precum Viitorul Constanţa, Viitorul Cluj, FK Csikszereda, FCSB sau Petrolul Ploieşti, care l-a adus de curând pe Marius Codescu, din punctul nostru de vedere cel mai bun manager din sectorul juvenil. Aflat pe locul 34/ 100, centrul de copii şi juniori care până nu demult purta numele regretatului Jean Luca, ar putea creşte în ierarhia FRF, bineînţeles şi pe fondul unor rezultate pozitive ale grupelor participante în întrecerile federaţiei de profil. În paralel cu activitatea desfăşurată ca antrenor principal, „Vioară” s-a implicat şi în sectorul juvenil, atunci când manageria grupa de copii născuţi în anii 1990-1991, antrenată de Ion Profir şi Ion Basalîc, practic, ultimul produs colectiv al fotbalului buzoian.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.