Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, lucrurile păreau clare în privinţa obiectivului pentru campioana judeţeană, TEAM Săgeata, după înfrângerea de la Galaţi, scor 2 la 1 în manşa tur a barajului de promovare în al treilea eşalon al fotbalului românesc, fotbaliştilor antrenaţi de Cezar Ionescu şi Vasile Biţă le-a scăzut surprinzător dorinţa de a participa în Liga a III-a.

Buzoienii au pierdut cu 3 la 0 confruntarea disputată pe teren propriu, în returul barajului pentru accederea în eşalonul terţ, după o prestaţie făţarnică în compania unei echipe bune a Galaţiului, care va avea trei reprezentante din toamnă în fosta divizie C.

Iată ce au notat jurnaliştii de la Sport Galaţi, după confruntarea de ieri de la Săgeata:

PRO-MO-VA-RE a fost refrenul cel mai des cântat de cei peste 100 de suporteri care au însoțit CSU ”Dunărea de Jos” la Săgeata, Buzău, la meciul retur din barajul de promovare în al treilea eșalon.

Repriza inaugurala nu a fost prea ofertantă, CSU a jucat la conservarea avantajului. Izvoranu, Perju și Stancu au fost cei care au pus în pericol buturile lui Mindileac portarul Sageții, fără prea mari șanse de izbândă. Formația buzoiana s-a apropiat periculos de câteva ori de poarta gălățeană, iar în finalul reprizei de debut chiar au marcat, gol anulat pe motiv de ofsaid.

Ocaziile, și fotbalul, au început sa apară după pauză. La nouă minute de la reluare CSU și-a ușurat misiunea în ceea ce privește promovare, Grigoraș a trimis la poarta de undeva de la 18 metri, mingea a prins pământul și a intrat în poartă. Golul lui Grig a ”tăiat” echipa din Buzău, la zece minute distanță Frunză a executat magistral o lovitura libera, din căciula careului de 16 metri, mingea a prins pământul chiar în fașa portarului, și promovarea studenților era ca și asigurată. Pe finalul jocului, sărbătoritul zilei, Adrian Grigoraș, a reușit dubla cu golul marcat din lovitură de pedeapsă. De remarcat maniera libertină cu care a condus jocul arbitrul, a tolerat jocul dur, intrările extrem de dure, la rupere, ale jucătorilor echipei gazdă.

Notă. Deşi partida trebuia să fie transmisă în timp real de către Buzăul Sportiv, din motive evidente, am preferat să nu efectuăm o deplasare inutilă la Săgeata.

Sursă foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.