Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sport Club Municipal Gloria Buzău mai are de aşteptat până va vedea lumina zilei. Consilierii locali au respins astăzi proiectului de hotărâre privitor la înfiinţarea noii entităţi sportive, iar soarta acesteia va fi decisă, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. Excluderea unor ramuri sportive importante din activitatea noului club şi sediul acestuia au fost principalele impedimente în aprobarea proiectului.

George Vlad, consilier local & director Palatul Copiiilor Buzău.

Actul prin care va lua naştere Sport Club Municipal Gloria Buzău, noua entitate sportivă a oraşului va fi semnat, cel mai probabil săptămână viitoare, într-o şedinţă extraordină. Asta după ce astăzi, în şedinţa ordinară a lunii în curs, proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul minim de voturi pentru a fi realizat. Discuţiile au fost pornite de către consilierul local George Vlad, totodată director al Palatului Copiiilor Buzău. Acesta a spus că proiectul de hotărâre nu cuprinde din prima faza a sa cele mai importante ramuri sportive din judeţ.

„În primul rând acest proiect de hotărâre şi alegerea celor cinci ramuri de sport nu respectă istoria şi tradiţia sportului buzoian. Pot să vă dau o sumedenie de argumente, dar mă rezum la a vă spune că doar atletismul din sporturile din care provin cei mai buni 10 sportivi anul trecut se află printre cele cinci” – George Vlad, consilier local & director Palatul Copiiilor Buzău.

Consilierul local Ion Viorel, fost jucător & antrenor al Gloriei Buzău

Cuvântul a fost luat de către consilierul local Ion Viorel, fost antrenor şi jucător emblematic al defunctei FC Gloria Buzău. Acesta s-a declarat nemulţumit de polivalenţă ramurilor sportive care vor trebui să activeze în întrecerile sportive cu denumirea „Gloria Buzău”.

„Noi trebuie să revigorăm sportul, dar să o facem într-o manieră corectă şi echidistantă. Sunt brand-uri mai mari decât Gloria Buzău, precum Farul Constanţa, Oţelul Galaţi sau Rapid Bucureşti. Ei nu au amestecat treburile. Sună urât să le spui celor de la rugby Gloria Buzău. Asta nu s-a întâmplat niciodată! Mergem mai departe. Ramurile de sport nu au fost amestecate. Echipa de fotbal a fost echipa de fotbal, cea de handbal de handbal şi tot aşa… Părerea mea este că acest proiect nu este unul reuşit şi îmi veţi da dreptate, la fel cum aţi procedat şi în cazul Centrului de Excelenţă” – Ion Viorel, antrenor Gloria Buzău.

Primarul Mun. Buzău, Constantin Toma.

Consilierii locali au invocat faptul că denumirea de SCM Gloria Buzău va atrage probleme juridice municipalităţii, având în vedere faptul că Fotbal Club Gloria Buzău deţine înregistrate la OSIM, atât numele, cât şi culorile şi grafica emblemei. Primarul Constantin Toma a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, fapt confirmat ulterior şi de deputatul de Buzău, Sebastian Radu.

„Am obţinut rezervarea de denumire de la Ministerul Justiţiei. Ce poate fi mai important de atât? Gloria Buzău este brand-ul de suflet al buzoienilor, urmând ca până la sfârşitul anului să ocupăm toate cele cinci ramuri sportive. Asta avem de gând, însă trebuie să dăm naştere o dată acestui club” – Constantin Toma, primarul mun. Buzău

Faţă de proiectul iniţial vor avea loc o serie de modificări. Cea mai importantă priveşte Consiliul Director. Din cei cinci membri, toţi vor fi aleşi de către consiliul local, faţă de doar trei câţi eraU prevăzuţi în prima fază, ceilalţi doi fiind numiţi direct de către primarul Constantin Toma. Proiectul de hotărâre a fost respins, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o şedinţă extraordinară în care soarta acestuia să fie decisă.

DOCUMENT | Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea SCM Gloria Buzău

[pdf-embedder url=”http://buzaul-sportiv.ro/wp-content/uploads/2017/07/gloria-bz.pdf” title=”gloria bz”]

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU

  1. […] va avea loc joi dimineaţă, începând cu ora 11:00 la Palatul Comunal. După ce a fost respins (citeşte aici ► Naştere cu forcepsul | Înfiinţarea SCM Gloria Buzău, amânată pentru săptăm…, proiectul care va fi în faţa consilierilor locali a suferit câteva modificări. Cele mai […]