Obiective îndrăznețe pentru Metalul

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

valistan

Fostul jucător al formației FC Argeș, Vali Stan, actualmente antrenorul formației Metalul Buzău, este mulțumit de maniera în care fotbaliștii săi au încheiat prima parte a stagiunii. Fostul jucător din Trivale a spus că poziția pe care „iernează” Metalul este puțin nedreaptă, judecând prin prisma jocului prestat de Benga și Compania: „Metalul Buzău a pierdut trei meciuri, în care două dintre ele le-a controlat atât ca și posesie cât și în privința ocaziilor de gol, din primul până în ultimul minut de joc. În prima etapă Săgeata a avut un singur șut pe spațiul porții și acela în minutul 88. Doar neșansa a făcut să nu câștigăm. Singurul meci care l-am pierdut pe drept a fost cel cu FC Puiești, formație care ne putea învinge și mai rău decât o arată scorul”. La capătul turului, Metalul Buzău ocupă locul cinci, cu șapte victorii, cinci remize și trei înfrângeri, în urma cărora a acumulat 26 de puncte.

Ambiții mari în retur

Antrenorul celei mai vechi echipe din Buzău, care evoluează și în prezent în întrecerile județene, are gânduri mari pentru returul Superligii. „Normal că aș fi vrut să fim undeva mai sus în clasament, însă la meciul cu Viitorul ne-au lipsit mai mulți jucători din cauza ­pro­blemelor personale. Am fost nevoiți să introducem alți băieți care au clacat fizic pe finalul jocului. Sunt convins că din retur ne vom îmbunătăți performanțele, pentru că suntem un colectiv frumos și toți tragem în aceeași direcție”, a declarat Vali Stan.

Viitorul da, Voința ba

Întrebat care este favorita sa la accederea pentru barajul de promovare în Liga a III-a, tehnicianul Metalului merge pe mâna Viitorului, despre care spune că este mult mai bine pregătită și organizată decât contra-candidata din Lanuri:

„Judecând doar prin prisma meciurilor noastre, cu primele două echipe cred că Viitorul are față, ca să zic așa pentru barajul care poate duce în Liga a III-a. Voința Lanuri nu m-a impresionat cu absolut nimic, nici individual, nici colectiv. La Viitorul, după părerea mea mai trebuie făcute mici modificări, pe care sper ca dumnealor să le observe și să le facă în timp ultil pentru a ne reprezenta cu cinste la baraj. Revenind la liderul de toamnă, pentru mine este o surpriză această echipă Voința Lanuri”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedent„Milionarii“ de la Viitorul au remizat cu Metalul Buzău
Articolul următorLa Buzău mingea de celuloid „bate“ mingea de fotbal
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".