Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În faţa a aproximativ 1000 de spectatori, Metalul Buzău şi CSM Râmnicu Sărat s-au întâlnit în etapa a XIV-a, a Seriei a II-a, din Liga a III-a de fotbal, în ceea ce a devenit deja un derby de tradiţie al divizionarelor C din judeţul Buzău.

Confruntarea dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, scor 1 la 1, asta după ce în prima parte a campionatului, la meciul de la Râmnicu Sărat nu s-a marcat nici un gol. CSM Râmnicu Sărat, „Olimpia” în sufletul şi strigătul celor aproximativ 50 de suporteri veniţi în Crâng s-a prezentat la Buzău din postura de lider autoritar, băieţii lui Marius Tîrîlă înregistrând zece victorii, două remize şi o înfrângere în cele 13 partide disputate până la ora fluierului de start din întâlnirea cu #EchipaBuzoienilor, în timp ce Metalul bifase nouă victorii, o remiză şi trei înfrângeri.

Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.
Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.

Partida disputată în Crâng s-a bucurat de un tempo intens, care a făcut confruntarea dintre cele două echipe un spectacol plăcut ochiului, în ciuda frigului pe care cei prezenţi pe fosta arenă ”Cornel Negoescu” au trebuit să-l îndure.

Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.
Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.

Reuşita din minutul 13, a „buzoianului” Puiu a deschis tabela, şutul său în forţă, din interiorul careului realizat printr-un procedeul tehnic impecabil a adus Metalul în avantaj, rememorând suporterilor turul aproape fără de cusur al formaţiei pregătite de Vali Stan.

La nici două minute distanţă, oaspeţii restabilesc egalitatea prin Constantinescu, după o lovitură de pedeapsă acordată corect la o intrare energică a lui Ştefan Păun asupra celui care avea să înscrie de la punctul cu var.

Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.
Sursă foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro Buzăul Sportiv.

Metalul a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, în minutul 28, însă Moldovan a trimis agonizant, la firul ierbii, pe lângă poarta apărată de Toader. Scorul afişat de tabela celei de-a doua arene de Crâng la pauză s-a menţinut până în momentul fluierului de final.

Egalul de pe sinteticul buzoian păstrează Râmnicu Sărat în fotoliul de lider, acolo unde va petrece şi sărbătorilor de iarnă, (14 meciuri, 10-3-1, 33 pct.), în timp ce Metalul se va mulţumi cu locul viceliderului, (14 meciuri, 9-2-3, 29 puncte). Podiumul „este închis” de Aerostar Bacău, care are cu un punct mai puţin.

VEZI AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Etapa viitoare, a XV-a a sezonului regulat, Metalul joacă în deplasare, la Brăila, acolo unde va întâlni Dacia Unirea din localitate (n.r. 3 decembrie, ora 14:00), în timp ce Râmnicu Sărat primeşte vizita formaţiei Dinamo Bacău (n.r. 2 decembrie, ora 14:00).

AFC METALUL BUZĂU – CSM RM. SĂRAT: 1-1 (1-1)
Au marcat: Puiu (13), respectiv Constantinescu (15 pen.)
Cartonașe galbene: Antone, D. Mihai și Cocîrlă.
Metalul: Dinu, Dumitru, Păun, Nedelcu, Spătaru, Antone, Puiu, Târșa, D. Stan (cpt), Tudorică, Moldovan  Au mai evoluat D. Mihai, Bardaș, Mihăescu și Cocîrlă. Antrenor principal: Valentin Stan.
CSM Rm. Sărat: Toader, Ceaușel (cpt),Ioniță, Surugiu, Năstase, Oprea, Roman, Danciu, Constantinescu, Ignat,Socol Au mai jucat Calotă, Mateiciuc și Pâslaru. Antrenor principal: Marius Tîrîlă.
Au arbitrat: Marius Chițu, Florin Pucheanu (ambii din Târgoviște) și Silviu Goicea (din București).
Observator arbitri: Mihai Hârlab (Brașov).
Delegat joc: Mitu Roșu (Ploiești).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.