Primarul Toma dă 800 de milioane armatei pentru hârtie, dar nici un ban pentru sport!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

armataPotrivit TV Buzău, Consiliul Local a aprobat zilele trecute alocarea a opt sute de milioane de lei vechi pentru a sprijini financiar organizarea aniversării a 100 de ani de la înființarea Armatei a II-a, care își are sediul la Buzău. Acordarea acestei sume către armată a stârnit furia consilierilor din opoziție în condițiile în care primarul Constantin Toma s-a plâns repetat de lipsa banilor. În plus, consilierii locali din opoziție au reclamat faptul că în hotârâre nu s-a prevăzut cu exactitate destinația banilor. Consilierii locali au mers mai departe și au numit centenarul armatei a doua o fanfaronadă. Fitilul scandalului o dată aprins, a apărut şi explozia. Consilierii PSD i-au acuzat de populism pe cei din opoziție. S-a ajuns până acolo încât primarul Constantin Toma a lansat ideea ca sutele de milioane să fie suportate din buzunarul consilierilor.
Constantin Toma a mai declarat că suma alocată este prea mică în comparație cu cheltuielile evenimentului. De notat că și Consiliul Județean Buzău a aprobat alocarea a 300 de milioane de lei vechi pentru acoperirea cheltuielilor centenarului.

Articol semnat Florin Zafiu, pentru TV Buzău.

Potrivit raportului întocmit de Direcţia Economică şi Serviciul Resurse Umane, Prognoză, Organizare, Cooperare Instituţională din cadrul Primăriei Buzău, parte a proiectului de hotărâre aprobat ulterior de consilierii locali, suma este destinată „realizării de reviste omagiale, cărţi, confecţionarea de materiale de reprezentare, plachete aniversare, mape, realizarea ziarului În slujba patriei şi altele”. Cu alte cuvinte, Primăria Municipiului Buzău va susţine „maculatura” evenimentului aniversar cu o sumă consistentă, totul pe fondul sistării finanţării către mai multe paliere sociale, printre care şi sportul.

VEZI AICI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE ŞI RAPORTUL ECONOMIC!

Andrei Piţigoi

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentCe este Olimpismul?
Articolul următorBerca revine în Liga a IV-a iar Săgeata refuză participarea! Cum va arăta Liga lui Petre din toamnă
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".