Serie grea pentru Gloria Buzău! Farul în runda I, deplasare-n Giuleşti în etapa a II-a

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
harta-liga-3
Sursă foto: liga2.ro

Rapid Bucureşti, CSMS Iaşi, SC Bacău şi Dunărea Galaţi

Ieri, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit componenţa celor două serii de Liga a II-a, precum şi programul competiţional pentru noua stagiune. Şefii fotbalului românesc au hotărât ca prima serie a Ligii a II a să aibă 13 echipe, ultima clasată la finele stagiunii urmând să retrogradeze direct în Liga a III-a, în timp ce ocupantele locurilor 1 – 6 vor lupta în play-off, iar cele de pe poziţiile 7 – 12 în play-out. Iată toate participantele din prima serie a celui de-al doilea eşalon fotbalistic din ţară: FC Rapid, CSMS Iaşi, CF Brăila, AFC Buftea, Unirea Slobozia, Dunărea Galaţi, Sportul Studenţesc, Rapid CFR Suceava, Farul Constanţa, AFC Berceni, Gloria Buzău, SC Bacău şi Unirea Târlungeni.

Ion Viorel: „Serie dificilă. Trebuie să fim atenţi”

Ion Viorel, tehnicianul formaţiei Gloria Buzău, trage un semnal de alarmă în privinţa formaţiilor ce alcătuiesc prima serie din L2. „Chiar dacă sunt puţine echipe, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această serie este dificilă şi trebuie să fim foarte atenţi cu ne calculăm paşii. Cel mai mic pas greşit va fi foarte greu de recuperat”, a declarat „Vioară” imediat după tragerea la sorţi.

Tulpan: „Se putea şi mai rău. Eu zic că e bine”

Preşedintele grupării din Crâng, Dan Tulpan, este optimist în privinţa grupărilor ce alcătuiesc prima seria din liga secundă. Primul om în organigrama grupării din Crâng a declarat că seria este una accesibilă, dar asta nu înseamnă că fotbaliştii buzoieni trebuie să se culce pe o ureche. „Este o serie frumoasă, din care fac parte câteva dintre echipele cu nume din fotbalul românesc. Fără doar şi poate,  va fi unul dintre cele mai încinse şi frumoase campionate. Chiar dacă avem această şansă, trebuie să pregătim atent fiecare meci şi să nu comitem erori”, a punctat oficialul buzoian.

Primul meci acasă cu Farul, apoi deplasare în Giuleşti

Gloria Buzău va începe noua stagiune pe 7 septembrie, pe teren propriu, în faţa formaţiei Farul Constanţa, echipă ce se confruntă cu grave probleme financiare. Al doilea joc al buzoienilor va avea loc în Giuleşti, acolo unde trupa antrenată de Ion Viorel va da piept cu proaspăt retrogradata Rapid Bucureşti. În cea de-a treia rundă, gruparea din Crâng va sta, pentru ca în etapa a IV-a să evolueze în deplasare la Sportul Studenţesc. Întrebat ce părere are despre programul competiţional din prima parte a campionatului, Dan Tulpan, preşedintele Gloriei Buzău, a precizat: „Este un program care ne poate juca feste. La prima vedere, ne avantajează, dar nu într-o manieră decisivă. Îmi doresc să avem o evoluţie cel puţin notabilă, care să ne ajute în lupta pentru îndeplinirea obiectivului”. Legat de meciurile din prima parte a stagiunii, Ion Viorel, tehnicianul formaţiei din Crâng, a adăugat: „La prima vedere, tind să cred că această planificare ne ajută. Vreau să facem în aşa fel încât să păşim cu dreptul mai ales în primele runde.”.

Surpriza Axintele

Aşa cum anticipam în ediţiile precedente, Viitorul Axintele, liderul sportiv din C2, echipa în dauna căreia Gloria Buzău  a fost promovată în liga secundă, nu va face parte din prima seria a diviziei a doua. Totul, pe fondul retragerii unor formaţii care în mod normal trebuiau să îşi continue activitatea competiţională la nivelul ligii secunde. Astfel, formaţia patronată de Alexandru Grigore, trupă la care evoluează şi buzoianul Răzvan Tudor, va fi în cel de-al treilea eşalon în sezonul care va debuta în toamnă.

Viitorul le-a pus capac

Divizionara judeţeană Olimpia Râmnicu Sărat a fost eliminată în cadrul turului al III-lea al Cupei României. Fotbaliştii antrenaţi de Dan Paveliuc au pierdut confruntarea disputată pe teren propriu cu Viitorul Axintele, scor 2 la 0. Golurile  au fost încrise de Măzărache şi Măndoiu – autogol. În cadrul fazei a IV-a a celei mai vechi competiţii interne va participa şi Gloria Buzău. Faza în care va intra şi gruparea din Crâng va avea loc pe 28 august, cu începere de la ora 17.30.

Program Gloria Buzău, Liga a II-a, Seria I – TUR  

1. Gloria Buzău – Farul

2. Rapid Buc. – Gloria Buzău

3. Gloria Buzău stă.

4. Sportul – Gloria Buzău

5. Gloria Buzău – Rapid CFR

6. Dunărea Galaţi – Gloria Buzău

7. Gloria Buzău – ACS Berceni

8. Gloria Buzău – Unirea Slobozia

9. Târlungeni – Gloria Buzău

10. Gloria Buzău – SC Bacău

11. Brăila – Gloria Buzău

12. Gloria Buzău – Buftea

13. CSMS Iaşi – Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.